Senatorul Ben-Oni Ardelean: „Candidatura unui securist la președinție e o situaţie generatoare de prejudicii atât intern, cât şi extern”

Ben-Oni-ArdeleanSenatorul liberal Ben-Oni Ardelean a atenționat vineri asupra situației regretabile în care se află România, la 25 de ani de la Revoluție. El spune că faptul că avem un securist candidat la președinție, care nu este, în fapt, altceva decât exponentul unor alți securiști, este o situaţie generatoare de prejudicii atât în plan intern, cât și al credibilității externe.

 

Senatorul liberal de Timiş Ben-Oni Ardelean a apreciat, vineri, că este regretabil faptul că influența politică pe care reprezentanții județului o pot exercita la centru nu se reflectă, așa cum ar fi firesc, în contabilizarea unor efecte pozitive, adică în resurse de finanțare atrase la nivel local. Mai mult decât atât, a apreciat el, evoluțiile din ultima perioadă au dovedit că această influență e utilizată în direcții negative, care produc efecte nefaste la nivelul orașului și al județului. Și aceasta pentru că, a subliniatl Ben-Oni Ardelean, conduita multora dintre politicieni contravine intereselor publice, resurse consistente ale Statului fiind drenate și trecute în proprietate privată.

Iar această problemă, legată de gestionarea în beneficiul propriu a banului public nu este singura, acesteia adăugându-i-se, potrivit opiniei sale, și absența unor repere de moralitate în mediul politic, reflectată în faptul că, după 25 de ani de la Revoluție, „avem un securist candidat la președinție”.

Această situație a fost catalogată de către Ben-Oni Ardelean drept un neajuns regretabil la care societatea românească a ajuns după 25 de ani de tranziție. Întrucât, a opinat senatorul liberal, referindu-se la candidatul pe care l-a desemnat prin apelativul de securist, la a cărui identitate, însă, nu a făcut referire, acesta este „un exponent al altor securiști”.

În aceste condiții, a reiterat senatorul liberal, „credibilitatea externă a României este precară”, fiind imperios necesară o credibilizare internă a instituțiilor statului, care să permită României să se înregimenteze într-o ligă a prestigiului extern. Întrucât, a subliniat el, „oamenii din ambasade așteaptă ca din interiorul țării să se întâmple ceva”.

Print Friendly, PDF & Email