Senator USR Nicu Fălcoi: “Suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor, o dovadă de incompetență în coordonarea Armatei”

Recenta informație potrivit căreia Ministerul Apărării Naționale a suspendat procedura de achiziție a corvetelor este încă o dovadă de incompetență crasă în coordonarea Armatei, acuză Nicu Fălcoi, senator USR de Timiş: “Şi spun coordonare fiindcă, din păcate, judecând după actuala stare de fapt, nu putem vorbi despre conducere, pentru că ar fi mult prea mult…”

 

După scandalul numirii noului șef al Statului Major al Apărării, “scandal care putea fi evitat cu ușurință dacă protagoniștii s-ar fi gândit mai mult la interesele și bunul renume al Armatei decât la propriile interese”, după cum spune senatorul USR deTimiş Nicu Fălcoi, iată că actualii guvernanți generează un nou scandal: anularea unei licitații începute de foarte mult timp, chiar dacă și înainte aceasta fusese amânată foarte mult, pe motiv de suspiciuni în derularea licitației.

“Inutil, cred, de analizat hilarul acestei situații din care rezultă că factorii responsabili cu derularea licitației se suspectau că… au încălcat legea. Asta chiar este o noutate. De regulă, ei o încalcă și nu au niciun fel de suspiciuni”, mai spune Nicu Fălcoi.

De această dată, reaminteşte el, Parchetul Militar a fost sesizat de un anumit departament din cadrul Ministerului Apărării Naționale, “departament de care domnul ministru, care nu și-a satisfăcut nici măcar stagiul militar, dar se declară a fi un vajnic mânuitor de puști cu aer comprimat, habar nu are”. Potrivit acestei plângeri, în procesul licitației pentru cele patru corvete, ar fi fost încălcată legea.

Senatorul USR se întreabă cui anume slujește suspendarea acestei proceduri de achiziție? Și dacă s-a ajuns, cumva, în acest punct din cauza prostiei, a incompetenței strigătoare la cer sau a relei-credințe?

Pentru că de obicei plec de la premisa că, dacă un lucru poate fi explicat prin prostie, nu are sens să încercăm să căutăm explicații mai complicate, aș fi tentat să cred – la fel ca în cazul foarte multor altor decizii ale PSD-ALDE – că a fost vorba și în acest caz despre incompetență crasă dublată de prostie. Mi-e teamă, însă, că de data aceasta e vorba de mai mult decât atât și că la mijloc e posibil să fie și unele interese financiare”, opinează senatorul Nicu Fălcoi.

Acesta le cere public “tovarășilor care au avut la dispoziție 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei” și pe care îi acuză că şi-au bătut joc de acești bani, să nu-şi mai bată joc de Armată: “Prea mult timp Armata română a fost cenușăreasa acestei țări. Aveți posibilitatea să faceți ceva pentru apărarea țării. Uitați de comisioanele pe care sunteți obișnuiți să le cereți! Măcar în acest domeniu, încercați să vă amintiți că sunteți români!

 

Print Friendly, PDF & Email