Senator USR Nicu Fălcoi: „Sper că PNL ne va da patru semnături pentru a depune contestaţiile pe legile Justiţiei”

Senatorul USR Nicu Fălcoi a declarat, vineri, că, în ultima perioadă, Opoziţia a colaborat ceva mai bine decât înainte, pe legile Justiţiei, şi speră ca, de la liberali, să primească cele patru semnături de care USR are nevoie pentru a putea depune, la începutul săptămânii viitoare, contestaţiile pe marginea acestor legi, la Curtea Constituţională.

 

„În ultima perioadă, cred că Opoziţia a colaborat puţin mai bine decât în restul anului şi vom reuşi să colaborăm din ce în ce mai bine. Avem de depus contestaţii la Curtea Constituţională pe legile Justiţiei, dar numărul parlamentarilor noştri nu ne permite să le depunem. Împreună cu colegii deputaţi ai PMP am adunat 46 de semnături, sper că PNL va decide să ne dea patru semnături ca să putem depune aceste contestaţii, chiar dacă şi ei au depus câteva contestaţii pe aceeaşi speţă”, a declarat, citat de Agerpres, Nicu Fălcoi, senator USR de Timiș.

El a subliniat că juriştii USR au lucrat timp de o lună pentru a depista suspiciunile de neconstituţionalitate şi au formulat contestaţiile, care vor fi depuse la începutul săptămânii viitoare.

Din păcate, inclusiv parlamentari din Timiş au votat aceste legi. Mai mult decât atât, când eu am susţinut că, în opinia mea, cea mai mare ameninţare la adresa securităţii României în acest moment este corupţia internă, deputatul ALDE Marian Cucşa afirma, într-o emisiune tv, că, pentru el, corupţia nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii statului”, a afirmat senatorul USR de Timiş într-o conferinţă de presă.

Print Friendly, PDF & Email