Senator USR de Timiş Nicu Fălcoi „Parlamentarii actualei majorități exercită un blocaj politic asupra reprezentanților USR”

Un senator USR de Timiş acuză Biroul Permanent al Senatului că obstrucționează politic solicitările venite din partea Uniunii Salvați România, refuzându-i cererea de deschidere a unui birou parlamentar.

 

Senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi declară că Biroul Permanent al Senatului i-a respins ieri (luni, 16 octombrie – n.r.) solicitarea de a deschide un cabinet parlamentar în Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinți.

Decizia de respingere adoptată ieri este ilustrarea perfectă a modului în care parlamentarii actualei majorități și aliații lor de conjunctură înțeleg să exercite un blocaj politic asupra reprezentanților USR, obstrucționând un demers perfect legal, prevăzut ca atare în Regulamentul celor două Camere ale Parlamentului”, afirmă Nicu Fălcoi.

Acesta mai spune că încă și mai revoltătoare decât acest refuz motivat politic și complet lipsit de fair-play este sfidarea Regulamentului care prevede că, la solicitarea reprezentanților unei formațiuni politice, orice parlamentar are dreptul să își deschidă un birou parlamentar într-un județ în care formațiunea respectivă nu are reprezentare în Parlament.

Întrucât costurile de funcționare sunt acoperite din bugetul lunar alocat fiecărui parlamentar, o astfel de solicitare nu generează cheltuieli suplimentare. Acesta este un motiv în plus pentru care Biroul Permanent al Senatului ar fi trebuit să soluționeze pozitiv solicitarea depusă de mine și susținută de reprezentanții USR în Biroul Permanent al Senatului”, mai spune Nicu Fălcoi.

Acesta apreciază că respingerea solicitării sale este cu atât mai gravă cu cât nesocotește dreptul legitim al unor cetățeni de a avea reprezentare parlamentară: „Faptul că un lucru posibil în Camera Deputaților, unde Biroul Permanent a aprobat deja astfel de solicitări venite din partea unor parlamentari, este blocat în Senat, fiind invocate motivații care nu stau în picioare, este o pată rușinoasă pe obrazul Camerei superioare a Parlamentului.”

Nicu Fălcoi mai spune că aceste practici, care denotă lipsă de respect față de cetățeni și față de oponenții politici, sunt expresia modului „complet viciat și discreționar” în care reprezentanții actualei majorități politice înțeleg să acționeze, prin respingerea fără temei, a oricăror solicitări venite din partea Opoziției.

Print Friendly, PDF & Email