Senator USR Nicu Fălcoi: „Ordinul primit de la Dragnea, că penalii trebuie puși la scut, a reprezentat o urgență în ochii majorității toxice”

Prin voturile „pentru” date modificărilor la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, spune senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi, Liviu Dragnea și-a pus agenda penală mai presus de interesele țării, şi și-a arătat din nou, „într-un gest de deplină sfidare, că puțin le pasă lui și-alor lui de problemele reale ale cetățenilor, de avertismentele repetate primite de România din partea unor organisme europene”.

 

Senatorul USR Nicu Fălcoi se întreabă, retoric, ce mesaj le transmit PSD-ALDE și susținătorii lor de conjunctură reprezentanților Comisiei de la Veneția, veniți, zilele acestea, în România pentru a avea întâlniri cu oficiali români și a discuta despre modificările legilor Justiției și modificările aduse Codurilor: „Ce mesaj transmit ei, oare, câtă vreme una dintre cele mai importante modificări este reducerea termenelor de prescripție, care echivalează cu o amnistie mascată?”

Rezultatul votul de ieri, din Camera Deputaţilor, mai spune Nicu Fălcoi, constă în închiderea dosarelor penale  aflate în lucru şi scăparea infractorilor de pedeapsă, „dacă au fost suficient de abili să tragă de timp îndeajuns de mult, așa cum este cazul lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman”.

Senatorul Nicu Fălcoi apreciază că, din punct de vedere legislativ, aceasta este cea mai gravă situație din ultimii doi ani, pentru că aceste modificări sunt pentru corupți, dar și pentru infractori, violatori, pedofili, traficanți de droguri, tâlhari.

„Asta este politica PSD, asta este maniera în care ei legiferează! Ordinul primit de la Dragnea, că penalii trebuie puși cât mai la scut, a reprezentat o urgență atât de mare încât a justificat, în ochii acestei majorități toxice, sfidarea la adresa românilor, dar și la adresa Europei”, adaugă Nicu Fălcoi.

Acesta anunţă că USR va sesiza Curtea Constituțională pentru „această batjocură comisă inclusiv cu încălcarea procedurii”.

PSD-ALDE-UDMR și minoritățile naționale au trecut miercuri, 24 aprilie, prin Camera Deputaților modificările la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală.

Print Friendly, PDF & Email