Senator USR Nicu Fălcoi: „Majoritatea politică «pentru că pot» calcă în picioare orice regulă pentru a ascunde adevărul despre protestul din 10 august”

Senatorii USR și PNL din Comisia de Apărare a Senatului au fost „sancţionaţi” de majoritatea PSD-ALDE, pentru încercarea de a afla adevărul despre protestul din 10 august, atrage atenţia senatorul USR Nicu Fălcoi.

 

PSD își face propriile legi în Senat și i-a înlăturat azi din funcțiile deținute în Comisia de Apărare pe reprezentanții Opoziției care au încercat să afle adevărul despre protestul din 10 august”, spune Nicu Fălcoi, senator USR de Timiş.

Acesta declară că senatorii PSD și-au atribuit, prin nesocotirea tuturor cutumelor, a tuturor regulamentelor și-a ponderii grupurilor parlamentare în componența Senatului, majoritatea pozițiilor de conducere din Comisia de Apărare, „așa încât să poată controla absolut tot, fără a fi stânjeniți în vreun fel de reprezentanții Opoziției”.

În baza acestor decizii, mai spune Nicu Fălcoi, președintele Comisiei de Apărare, liberalul Marcel Vela, a fost înlocuit din funcție de PSD-istul Liviu-Tit Brăiloiu, iar poziția de secretar pe care a deținut-o Nicu Fălcoi este ocupată tot de-un PSD-ist, Gabriel Leș.

Majoritatea politică «pentru că pot» nu mai ține cont de nimic și calcă în picioare orice regulă, scopul fiind controlul absolut și exercitarea de presiuni sub orice formă posibilă asupra reprezentanților Opoziției care au încercat să organizeze audieri pentru aflarea adevărului despre protestul din 10 august”, acuză senatorul USR Nicu Fălcoi.

Acesta anunţă că USR şi PNL va contesta la Curtea Constituțională, „aceste abuzuri tot mai grosolane pe zi ce trece”.

Print Friendly, PDF & Email