Senator USR Nicu Fălcoi: „Jandarmeria e transformată într-un instrument personal de represiune și propagandă”

PSD și Carmen Dan mint exact așa cum le cere Dragnea, iar Jandarmeria e transformată într-un instrument personal de represiune și propagandă, acuză senatorul USR Nicu Fălcoi.

 

„După ce dublul condamnat penal atârnat de butoanele puterii ne-a povestit acum câteva seri ce-a mai visat el noaptea despre protestul celor care trimit anual miliarde de euro în țară copiilor și familiilor rămase-acasă, PSD s-a înrolat imediat în această luptă a lui Dragnea cu fantomele ce-i populează imaginația și a anunțat că cere anchetarea de urgență a acestor «acțiuni subversive» al căror scop real ar fi fost «provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale»”, declară senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi.

Într-o notă ironică, acesta mai spune că tot „complet întâmplător, firește”, Carmen Dan ne-a dat de veste că Jandarmeria a făcut plângere la DIICOT, acuzând infracțiuni împotriva ordinii constituționale, și că s-a încercat schimbarea ordinii constituționale prin violență.

Nicu Fălcoi mai spune că despre modul în care s-au sincronizat aceste demersuri cu declarațiile de duminică seara ale lui Dragnea, despre toate aceste tentative concertate de ascundere a adevărului cu privire la protestul din 10 august, despre manipulările și diversiunile puse la cale de PSD și riscurile pe care acestea le generează şi-a prezentat punctul de vedere și într-o declarație politică susţinută la tribuna Parlamentului.

„Josnicia celor care se opun prin orice mijloace aflării adevărului (inclusiv prin blocarea audierilor din Comisia de Apărare, așa cum s-a-ntâmplat și prin boicotul de astăzi!) este incalificabilă! La fel cum incalificabilă este și transformarea Jandarmeriei într-o unealtă folosită de Dragnea și slugile lui în acest război politic cu miză personală al cărui obiectiv este mușamalizarea adevărului și îngenuncherea și reducerea la tăcere a unei țări întregi. Înțelegem acum mai bine și cât de mare este teama lui Dragnea și-a celor din PSD de dosarul deschis la Parchet (cel care-a dat semnalul declanșării atacurilor la adresa procurorului general), dar și care-a fost mobilul promovărilor din ultima lună de la Jandarmerie (asigurarea complicității și-a tăcerii!), precum și rațiunea bizarei rectificări bugetare în care singura instituție de forță care-a fost «premiată» a fost MAI”, conchide senatorul USR Nicu Fălcoi.

Print Friendly, PDF & Email