Senator USR Nicu Fălcoi, despre protocolul SRI-Parchet: „ Mi se par normale colaborări între instituţii, când este vorba despre cazuri grave de corupţie”

Atâta timp cât în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a afirmat că cea mai mare ameninţare la adresa României este corupţia, toate instituţiile statului trebuie să colaboreze pentru diminuarea acesteia, declară senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi.

 

„Cred că peste tot în lume se întâmplă astfel de protocoale, dar noi suntem mai catolici decât Papa. Mi se par normale colaborări între instituţii, când este vorba despre dosare, cazuri grave, de corupţie. Atâta timp cât în CSAT s-a declarat la un moment dat faptul că corupţia reprezintă o ameninţare la securitatea statului, este firesc ca absolut toate instituţiile din ţară să colaboreze pentru încercarea de a eradica flagelul corupţiei din România”, a declarat, citat de Agerpres, senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi, într-o conferinţă de presă.

Acesta consideră că, în prezent, principala ameninţare la securitatea statului şi la independenţa României, din toate punctele de vedere, nu este nici Rusia, nici altcineva, ci corupţia internă.

„Cu toată lupta aceasta dusă în ultimii ani, nu am scăpat şi nici nu vom scăpa de corupţie foarte curând. Este adevărat că nu poate fi eradicată, peste tot în lume există un grad de corupţie, dar la noi este exagerată”, conchis parlamentarul USR.

Print Friendly, PDF & Email