Senator USR Nicu Fălcoi: “Cozile uriașe la care mii de români au aşteptat ca voteze nu trebuie să se mai repete”

Se fac pași înainte pentru proiectul de lege privind votul electronic la distanță. Azi şi mâine, în Parlament va fi o dezbatere, în comisii, a propunerii legislative privind organizarea și desfășurarea votului electronic la distanță. Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi şi-a anunţat participarea, dat fiind că propunerea a fost elaborată de o echipă din USR pe care a coordonat-o.

 

Propunerea legislativă, depusă de USR în Parlament la jumătatea lunii martie, va ajunge marți, 11 iunie, pentru aviz, la Comisia pentru comunitățile de români din afara țării și la Comisia pentru administrație publică, urmând ca miercuri, 12 iunie, să ajungă, pentru raport, la Comisia pentru comunicații și tehnologia informațiilor.

Acest proiect de lege a fost elaborat de o echipă formată din specialiști și reprezentanți ai Departamentului de reformă electorală al USR, echipă coordonată de senatorul USR Nicu Fălcoi.

Voi fi prezent la dezbaterile din Comisii, pentru a susține mai multe amendamente pe care le-am propus pentru îmbunătățirea proiectului inițial. Este foarte important ca, după parcurgerea tuturor acestor etape procedurale, să găsim sprijinul politic necesar pentru adoptarea acestui proiect de lege. Pentru că acele cozi uriașe la care mii de români au fost umiliți și nevoiți să aștepte ore-n șir ca să-și poată exercita dreptul constituțional la vot nu trebuie să se mai repete”, spune Nicu Fălcoi.

Acesta reaminteşte că, încă din ziua alegerilor, a promis că se va implica și pe mai departe în întreg parcursul acestui proiect și că va depune eforturi ca el să fie adoptat, purtând negocieri cu toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică.

Mă cam îndoiesc că parlamentarii PSD vor susține acest proiect, dar în ce mă privește voi face tot ce ține de mine ca să-i conving de necesitatea lui”, mai spune senatorul USR.

Proiectul a primit deja avizul Consiliului Legislativ și urmează să fie dezbătut și în Comisia juridică, pe agenda căreia nu a fost încă programat.

Print Friendly, PDF & Email