Senator USR Nicu Fălcoi, către ministrul Tudorel Toader: „Pentru răul imens făcut Justiției și pentru grotescul situației regizate, demisia!”

Nicu Fălcoi, senator USR de Timiş îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că a ajuns nu doar o unealtă a penalilor din politică, ci și-un comediant penibil şi îi cere demisia.

 

„«Ievaluarea» făcută de ministrul Tudorel Toader procurorului general Augustin Lazăr s-a transformat (după publicarea ieri seară pe site-ul Ministerului Justiției a așa-ziselor dezvăluiri despre decizia de clasare găsită la dosar) într-un soi de comèdie ce i-ar putea face lesne invidioși pe maeștrii genului”, declară senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi. Asta după ce, adaugă el, în mod deliberat ori poate abil indus în eroare, Tudorel Toader a încurcat Lazării între ei.

„Din informațiile de pân-acum, rezultă că decizia de clasare găsită la dosarul procurorului general Augustin Lazăr ar fi fost semnată, de fapt, de un alt procuror, Cristian Lazăr. Nicio legătură între cei doi, în afara coincidenței de nume”, scrie pe pagina sa de Facebook Nicu Fălcoi.

Acesta mai spune că procurorul general Augustin Lazăr pune situația pe seama unei erori de grefă şi că, în replică, ministrul Tudorel, „confuz precum Agamiță Dandanache și la fel de lichea ca și-acesta”, pretinde că a știut de la bun început că ordonanța de clasare nu era semnată de procurorul general (așa cum a dat de-nțeles la-nceput), dar c-a vrut să afle cum a ajuns acea ordonanță la dosarul procurorului general.

„Greu, domnu’ ministru Toader, cu toată șarada asta! Greu și cumplit de rușinos c-ați ajuns nu doar o unealtă a penalilor din politică, ci și-un comediant penibil, nevoit să recurgă la tertipuri ieftine, doar-doar v-o ieși încercarea de discreditare a unui om pe care vi s-a ordonat să-l revocați cu orice preț”, acuză senatorul USR.

Nicu Fălcoi mai spune că pentru răul imens pe care ministrul Tudorel Toader l-a făcut până acum Justiției și pentru grotescul situației pe care a regizat-o pentru a-şi susține „rechizitoriul stalinist, da, da, ăla în 20 de puncte”, acesta trebuie să-şi dea demisia.

Ordonanţa de clasare a dosarului în care era vizat Klaus Iohannis, deschis când era primar al Sibiului, a fost semnată de Cristian Lazăr, actualul adjunct al Secţiei de Urmărire Penală de la Parchetul General,  nu de procurorul Augustin Lazăr, aşa cum a susţinut ministrul Justiţiei.

Print Friendly, PDF & Email