Senator PNL de Timiş Alina Gorghiu: „Manipulările cuplului Tăriceanu-Dragnea ne costă statul de drept”

Alina Gorghiu declară că ceea ce nu pricep nici Călin Popescu Tăriceanu, nici Liviu Dragnea este că în contextul în care trei miniștri asupra cărora planează suspiciuni de corupţie aleg să rămână în Guvern, iar majoritatea parlamentară decide să nu le dea ocazia de a merge în instanță, Guvernul Tudose se va confrunta cu o gravă problema de credibilitate, atât în plan intern, dar mai ales în plan extern.

 

Acuzațiile de astăzi ale dlui Tăriceanu la adresa Președintelui României sunt grave, nesăbuite și individualiste, născute doar din interesul propriu”, declară senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu, într-un comunicatde presă. Întrebând şi întrebându-se: „Oare cum dorește dl Tăriceanu să ne facă să credem că Președintele vrea căderea Guvernului, în condițiile în care ctitorul dărâmării primului Guvern PSD-ALDE, este chiar Liviu Dragnea?

Alina Gorghiu afirmă că ceea ce nu pricep nici Călin Popescu Tăriceanu, nici Liviu Dragnea este că în contextul în care trei miniștri asupra cărora planează suspiciuni de corupţie aleg să rămână în Guvern, iar majoritatea parlamentară decide să nu le dea ocazia de a merge în instanță, Guvernul Tudose se va confrunta cu o gravă problema de credibilitate, atât în plan intern, dar mai ales în plan extern.

Atunci când Justiția nu poate soluționa dosare din cauza Legislativului, e clar că avem o problemă cu principiul separației puterilor în stat. Scopul avizului Parlamentului pentru începerea unei proceduri judiciare este acela de a garanta că nu este vorba despre cauze ce țin de imunitatea parlamentară (pentru declarații sau acțiuni politice). Parlamentul doar constată că nu este vorba despre o învinuire ce are legătură cu activitatea politică și lasă liberă ancheta, fără a interveni în proces”, declară senatorul liberal.

Alina Gorghiu reaminteşte că, în ultimii ani, această procedură a avizului parlamentar pentru începerea urmării penale s-a transformat într-o „cacealma” pe care fiecare o interpretează după bunul plac, în funcție de interesele electorale și politice.

Este foarte grav faptul că președinții celor două Camere aleg să transforme o procedură simplă de avizare, într-o luptă politică, denaturând și manipulând prin așezarea unor acuzații grave, asupra Justiției. Sunt acuzații care sabotează întreg efortul condus de Președintele României în planul politicii externe, adică obiectivele de țară. În stilul acesta, vom avea încă multă vreme monitorizare MCV”, afirmă senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu.

Aceasta mai spune că era mult mai simplu dacă cei trei miniștri, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, ar fi înțeles că trebuie să facă un pas în lateral, fără să mai pună în lumină îndoielnică credibilitatea României: „Acești oameni trebuie să demisioneze, până nu e prea târziu.”

Alina Gorghiu se declară convinsă că, după toate reușitele din ultimii ani, nimeni nu mai poate pune la îndoială lupta împotriva corupției și continuitatea ei: „România și-a asumat prin toate tratele internaționale, prin calitatea sa de membru UE și NATO, prin Parteneriatul strategic cu SUA etc, această luptă. Chiar dacă unora le vine mai greu să accepte, Klaus Iohannis este garantul respectării acestor tratate, fără de care România nu ar putea putea progresa.”

Alina Gorghiu subliniază că nu Klaus Iohannis și Guvernul tehnocrat sunt de vină pentru faptul că nu actuala coaliţie de guvernare nu reușeşte să se desprindă de fantomele trecutului politic, ci chiar chiar reprezentanţii ei la vârf „pentru că guvernați pentru interesul personal, nu pentru români, pentru că preferați jocurile de culise, manipulări grosolane și tertipurile politice, în loc să fiți bărbați politici!  îi tratați pe români ca pe o masă electorală amorfă pe care o folosiți după bunul plac”.

Print Friendly, PDF & Email