Senator PNL Alina Gorghiu: “Situaţia de azi e mai gravă decât în 2017”

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu afirmă că situaţia de astăzi din România este mai gravă  decât cea din anul 2017, iar referendumul privitor la justiţie reprezintă “şansa României de a bloca PSD”.

 

“Situaţia de acum este mai gravă decât cea din 2017, din cauza a ceea ce face PSD. De aceea, noi toţi – electoratul şi poporul din România –, trebuie să avem posibilitatea să ne pronunţăm asupra unor probleme de interes. De aceea este necesară mai mult ca niciodată o nouă consultare a Parlamentului pe temele pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a anunţat”, a declarat, potrivit Agerpres, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presa la Timişoara.

În opinia sa, consecinţele posibile ale ordonanţelor de urgenţă pregătite în “laboratoarele PSD” un risc istoric pentru România. În aceste condiţii, referendumul pe care l-a convocat preşedintele Klaus Iohannis reprezintă “şansa României de a bloca PSD”, dar pentru succesul acestui demers este nevoie de sprijinul întregii clase politice responsabile.

Alina Gorghiu consideră că evoluţia comportamentului PSD din ultimul timp a culminat cu răspunsurile de miercuri la declaraţiile liderilor europeni, care au un numitor comun, situaţie care “riscă să arunce România într-o perioadă neagră a istoriei şi într-o zonă gri a Europei”.

Aceste declaraţii (ale liderilor europeni – n.r.) au un numitor comun, şi anume, faptul că sunt consecinţe palpabile, previzibile ale actelor normative în materie de justiţie pe care PSD doreşte să le adopte iar aceste consecinţe previzibile sunt enorme”, afirmă senatorul Alina Gorghiu.

Aceasta anunţă că va propune Biroului Executiv al PNL, în şedinţa de luni, să se solicite demisia preşedintelui director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, deoarece postul public de radio a refuzat să transmită declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis legate de referendum.

Print Friendly, PDF & Email