Senator PNL Alina Gorghiu: „Guvernarea PSD-ALDE ne face de râs în UE, pe banii noștri”

Coaliția PSD-ALDE nu doar că ne face să părem ridicoli în Uniunea Europeană, dar şi prejudiciază grav bugetul național, acuză senatorul PNL Alina Gorghiu.

 

Este un rezultat ușor de anticipat, dacă privim scandalul din interiorul PSD. Agenda publică este plină de petarde mediatice – acuzații de spionaj, atacuri la scenă deschisă –, iar teme importante precum pesta porcină, inflația, independența justiției, armonizarea legislației României cu cea a Uniunii Europene lipsesc cu desăvârșire din prioritățile guvernanților”, declară, într-un comunicat trimis redacţiei, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş.

Această inacțiune guvernamentală, mai spune ea, se prevede a fi gravă pentru buzunarele oamenilor: „România riscă să plătească sancțiuni de milioane de euro după ce Comisia Europeană a decis, la 19 iulie, să trimită țara noastră în fața Curții de Justiție, pentru neîndeplinirea obligației de transpunere a Directivei.”

Alina Gorghiu afirmă că, până în prezent, nu există nicio justificare pertinentă pentru care proiectul de act normativ elaborat de Guvern în scopul transpunerii integrale a Directivei a fost înaintat către Parlament  abia la 20 iunie 2018, deși termenul limită a fost 26 iunie 2017.

Guvernul nu și-a făcut treaba, însă pune presiune mare pe membrii Legislativului să urgenteze adoptarea proiectului de lege. O asemenea atitudine din partea PSD-ALDE generează temerea ca întârzierea cu care echipa guvernamentală a acționat să fi fost premeditată, iar scopul, bine definit: ca dezbaterile în cele două Camere ale Parlamentului să fie cât mai rapide, cât mai superficiale sub amenințarea factorului timp”, adaugă senatorul liberal.

La fel de multă nedumerire și suspiciune, afirmă Alina Gorghiu, provoacă și decizia PSD-ALDE de a nu opta pentru varianta rapidă a rezolvării situației, respectiv o Ordonanță de urgență, cu atât mai mult cu cât nu puține au fost proiectele de suflet și cu dedicație ale Coaliției pentru care guvernanții nu au ezitat să arunce țara în haos.

Ieri, senatorii din Comisia Juridică au reluat discuțiile pe respectivul proiect de lege. Din păcate, finalul ședinței nu a adus și un raport, dat fiind numărul mare de amendamente depuse și intensitatea dezbaterilor. Cum însă Parlamentul European a adoptat în vara acestui an cea de-a cincea directivă în domeniu, este mai mult decât evident că România se poziționează ca veriga slabă a UE. Aceasta este cartea de vizită pe care a întocmit-o PSD-ALDE pentru noi toți”, conchide senatorul PNL.

 

Print Friendly, PDF & Email