Senator PNL Alina Gorghiu, după anunţul de revocare a procurorului-şef al DNA: “Ar fi cea mai mare eroare politică ca de la nivelul Opoziției să înceapă atacuri”

Alina Gorghiu se declară convinsă că preşedintele Klaus Iohannis a luat decizia revocării Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA după o analiză cu maximă atenție a tuturor aspectelor juridice. “Nu e o decizie politică, nu așa funcționează lucrurile la un astfel de nivel de responsabilitate.

 

“S-a văzut că numai Președintele a arătat acum că este factorul absolut necesar de echilibru și de stabilitate într-un mediu politic românesc extrem de agitat și de imprevizibil. De aceea, nimic din ce au spus politicienii din partidele politice în ultimele săptămâni nu a avut importanță. Știm ce scopuri personale urmărea fiecare dintre ei”, mai scrie, pe pagine sa de socializare Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş.

Aceasta afirmă că respectarea Deciziei CCR, prin emiterea Decretului de astăzi, era impusă de regulile cuprinse în Constituție. “Ar fi cea mai mare eroare politică ca de la nivelul Opoziției să înceapă atacuri sau să fie voci care să exprime dezamăgire față de această decizie. Să nu uităm, pârghiile sale au fost amputate rând pe rând. Apoi s-a format o anumită majoritate în interiorul CCR”, mai spune senatorul liberal.

Alina Gorghiu estimează că linia politică impusă și garantată la nivelul conducerii statului de către președintele Klaus Iohannis, “cea de toleranță zero la corupție”, nu se va schimba milimetru, “pentru că este susținută de toată suflarea românească”.

Lupta anticorupție trebuie să continue, mai spune ea, iar activitatea instituțiilor din sistemul judiciar și a magistraților trebuie să rămână independente față de orice fel de ingerință. “Am încredere în DNA și cred că va funcționa profesionist în continuare, că va arăta maturitate și faptul că nu depinde de o singură persoană”, adaugă Alina Gorghiu.

Aceasta anunţă că juriștii din PNL vor continua lupta parlamentară pentru a determina așteptarea avizului Comisiei de la Veneția pe Codurile Penale și pe legile justiției. “Am mai spus, am toată convingerea că modificările operate de majoritatea PSD – ALDE nu vor intra în vigoare în forma în care le dorește puterea, pentru că într-o țară europeană corupția nu poate fi legalizată”, mai transmite senatorul Alina Gorghiu. Cerând public CCR să rezolve toate problemele legate de mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a emis azi decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR 358/2018, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. La scurt timp, decretul de revocare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Print Friendly, PDF & Email