Senator PNL Alina Gorghiu, către Tudorel Toader: „Derulaţi un proces echidistant şi echitabil în selecţia noului procuror-şef al DNA”

Alina Gorghiu i-a solicitat azi, la Timişoara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să fie echidistant şi echitabil în selecţia viitorului şef al DNA. Şi a îndemnat cât mai mulţi procurori să candideze la această funcţie.

 

Îi cer să deruleze un proces echidistant şi echitabil în selecţia noului procuror-şef al DNA şi încurajez toţi procurorii care îndeplinesc condiţiile legale pentru a concura la acest post, să se înscrie în competiţie. Astfel, îi va fi destul de dificil lui Tudorel Toader să selecteze din joben exclusiv opţiunea sa şi a domnului Dragnea”, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, citată de Agerpres.

Aceasta şi-a exprimat convingerea că procesul de selecţie a succesorului Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA va fi „ultima şansă” pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să repare imaginea sistemului de justiţie, pe care, îl acuză Alina Gorghiu, a deteriorat-o cu poziţionările sale publice, cu propunerile pe care l-a făcut la nivelul ministerului.

„Mai ales acum, când cred că Liviu Dragnea este disperat de situaţia juridică personală, nu-l va ţine mult în Guvern (pe Tudorel Toader –  n.r.), pentru că nu mai prea este util. Asta, după ce legile justiţiei au fost trimise către Curtea Constituţională, iar Tudorel Toader s-a ferit să se implice în elaborarea şi modificarea lor”, susţine Alina Gorghiu.

Aceasta s-a declarat convinsă că România are procurori cu o carieră profesională integră, buni profesionişti, fără controverse în istoricul profesional, cu succese profesionale şi care nu au prietenii politice şi care ar putea îndeplini funcţia de procuror-şef al DNA.

Print Friendly, PDF & Email