Senator Nicu Fălcoi: „USR este în negocieri foarte avansate cu partidul PLUS”

Senatorul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, anunță că formaţiunea din care face parte este în negocieri foarte avansate cu partidul PLUS al fostului premier Dacian Cioloş, pentru a merge într-o alianţă pe listă comună la alegerile europarlamentare.

 

Negocierile sunt încă în curs, dar sperăm ca în cel mai scurt timp să se încheie cu un acord, astfel încât să creăm o forţă capabilă să câştige alegerile în România şi să creăm alternativa necesară la partidele vechi, care ne-au arătat în cei 29 de ani de ce sunt în stare”, declară, citat de Agerpres, Nicu Fălcoi.

Acesta a reamintit că s-au împlinit doi ani de la Ordonanţa 13/2017, care a scos românii în stradă şi care, în opinia sa, a bulversat România ultimilor doi ani: „Actuala majoritate guvernamentală nu a făcut altceva în aceşti doi ani decât să ne ţină cuplaţi la viaţa interlopă din România, să ne ţină ocupaţi doar cu încercările lor de a-şi bate joc de justiţia din România, de a şi-o subordona şi de a-i scăpa pe toţi cei care ne-au furat în ultimii aproape 30 de ani.”

Potrivit senatorului Fălcoi, problemele economice ale ţării, care trebuiau să fie pe primul plan, au trecut în plan secund, pentru că, după numeroasele „pomeni electorale şi atâtea legi făcute pe genunchi (de PSD-ALDE – n.r.) în privinţa salarizării unitare şi a pensiilor care au făcut mai mult haos decât bine în societatea românească”, acum le este foarte greu să mai găsească bani ca să susţină toate promisiunile făcute.

Nicu Fălcoi se arată îngrijorat de proiectul de buget afişat pe site-ul Ministerul Finanţelor, întrucât „avem şi anul acesta sub 5% alocaţi dezvoltării”, bani care, în opinia sa, la prima rectificare bugetară probabil vor fi şi mai puţini.

„În ultimul timp, din cauza lipsei banilor, PSD a lansat un atac furibund asupra BNR, ei dau vina pe alţii, pe corporaţii, pe BNR. Ar fi culmea să ne trezim cu un condamnat penal la opt ani de închisoare în prima instanţă, pe post de guvernator al BNR. Pentru că sunt zvonuri că acest lucru şi l-ar dori domnul Vâlcov – să ajungă guvernatorul BNR”, a explicat Nicu Fălcoi.

Print Friendly, PDF & Email