Senator Ioan Iovescu: “Electoratul PP-DD s-a construit ca un electorat anti-sistem şi anti-PSD”

Ioan Iovescu senatorUn senator PPDD de Timiş spune că, în eventualiatea în care Dan Diaconescu nu va fi condamnat, la începutul lunii februarie, speră într-o reimplicare a sa în reformarea din interior a partidului. Despre care spune că se află în derută.

 

Referindu-se la nevoia unei reformări interne a PP-DD, senatorul PPDD Ioan Iovescu spune că, în eventualitatea în care, la termenul final din 6 februarie, stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru procesul de şantaj deschis de primarul din comuna arădeană Zărand pe numele fondatorului PP-DD, Dan Diaconescu, acesta va fi declarat nevinovat, atunci speră într-o reimplicare a sa în reformarea din interior a partidului. Ioan Iovescu nu a exclus, însă, nici ipoteza unei posibile condamnări a lui Dan Diaconescu. Dar precizează, dacă fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, i-au fost refuzate toate căile de atac, în condiţiile în care “în trecut nu credea nimeni că Dan Voiculescu va ajunge să fie condamnat”, atunci este posibilă şi o viitoare condamnare cu executare a lui Dan Diaconescu.

În situaţia în care, însă, Dan Diaconescu va fi condamnat, senatorul Ioan Iovescu spune că vor trebuie găsite soluţii pentru ca partidul în care şi-au investit încrederea, la alegerile din 2012, peste 1.200.000 de oameni, să funcţioneze pe mai departe. Şi, adaugă el, reiterând o temere pe care a formulat-o ca atare şi în trecut: “Mie mi-e să nu fie totuşi o influenţă din afară, de la alte partide”.

Pentru situaţia de derută în care PP-DD se află în acest moment, Ioan Iovescu îl culpabilizează pe actualul secretar general al PP-DD Liviu Neagu, despre care spune că se află în relaţii foarte bune cu fostul vicepremier PSD Liviu Dragnea.

Partidul acesta a fost lăsat să se nască de către PSD. Cum? PSD-ul te lasă să îţi faci partid şi tu apoi te baţi cu Ponta la Târgu Jiu?”, se întreabă senatorul Ioan Iovescu, referindu-se la ceea ce potrivit aprecierii sale, ar reprezenta o posibilă acţiune care vizează acum destructurarea din interior şi confiscarea de către PSD a PP-DD-ului. Un partid despre al cărui electorat Ioan Iovescu spune că “s-a construit ca un electorat anti-sistem şi anti-PSD” şi ale cărui aşteptări au fost înşelate de deciziile recente ale liderilor PP-DD, vizând susţinerea premierului Victor Ponta în cursa pentru alegerile prezidenţiale şi intrarea la guvernare alături de PSD. De altfel, în schimbul acestei implicări, premierul Victor Ponta a şi numit-o, la începutul lunii noiembrie 2014, pe Simona Man, preşedintele PPDD, la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat.

Print Friendly, PDF & Email