Semimaraton “Pe-un picior de Plai”

alergo 3Asociația Club Sportiv Alergotura organizează, în zilele de 12 şi 13 septembrie cursele de alergare “Pe-un picior de Plai” de 5, 10, respectiv 21 de kilometri. Traseele de alergare sunt în zona Muzeului Satului și a Pădurii Verzi din Timișoara.

 

“Venim și anul acesta la Plai cu activități care propun alergarea și mișcarea în aer liber pentru un stil de viață sănătos. Continuăm astfel să organizăm evenimente de alergare, în spiritul Timotion – Timișoara se mișcă care încurajează persoanele interesate de alergare să se alăture comunității de alergători din Timișoara, încurajează începătorii să își depășească limitele, iar profesioniștilor le oferă prilejul de a se bucura de un semimaraton la ei acasă”, spune Valentin Mureșan, președintele Alergotura.

Înscrierea, anunţă organizatorii, este gratuită și se poate face până în 6 septembrie, la ora 23.59, la adresa alergotura.ro/plai. Dat fiind faptul că evenimentul sportiv este dedicat unei cauze caritabile, participanții sunt încurajați să facă donații. Organizatorii anunţă că toate fondurile strânse vor fi direcționate spre Florina Gogiuman, participantă la Timotion, care are nevoie de îngrijiri medicale foarte costisitoare. Florina, în vârstă de 33 de ani, și-a dorit din tot sufletul să fie mamă. Pentru a-și îndeplini visul, avea nevoie de un tratament special și de o intervenție. În 18 iunie, însă, o complicație medicală neasteptată i-a cauzat un stop cardio-respirator. A fost reanimată și a intrat în comă. Acum are nevoie de un tratament îndelungat, într-o clinică neurologică de specialitate unde trebuie să învețe să vorbească și să meargă din nou. Costurile spitalizării și ale tratamentului sunt, însă, foarte ridicate.

Pentru că proiectele Alergotura sunt caritabile, non-profit și benevole, fiecare gest al celor implicați contează pentru realizarea lor cu succes. Astfel, organizația de alergători lansează un apel în comunitate, spre voluntari, sponsori, participanți, pentru a contribui și la organizarea curselor «Pe-un picior de Plai». Cei interesați să sprijine organizatorii pot trimite un mesaj la mail@alergotura.ro”, transmit organizatorii.

 

Startul în cursele „Pe-un picior de Plai” – fie la cinci, la zece sau la 21 de kilometri –, care vor avea loc prin Pădurea Verde, se dă sâmbătă, 12 septembrie, ora 10. Între orele 12 şi 19, organizatorii anunţă că vor da sfaturi celor care doresc să alerge, bazate pe propriile experiențe, lucru pe care îl vor face şi duminică, 13 septembrie, între orele 12 şi 17. În aceeaşi zi, de la ora 16 la ora 17, va fi o alergare ușoară în jurul Muzeului, punctul de întâlnire fiind la “Cruce”. De la ora 17 la ora 18 va fi organizat atelierul de dezvoltare personală “Alergarea îți dă aripi”, iar de la ora 18, tombola în scop caritabil, pentru ajutorarea Florinei Gogiuman.

Print Friendly, PDF & Email