Seismometru, amplasat la subsolul Universităţii de Vest din Timişoara

Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara are, din 9 martie, propriul seismometru funcțional, instalat în rețeaua mondială Raspberry shake.

 

Cu ajutorul seismometrului Raspberry Shake monitorizarea seismică devine ușor de înțeles și accesat, iar prin intermediul platformei online puse la dispoziție se pot realiza localizări, schimburi de date și colaborări naționale și internaționale în cadrul rețelei educaționale de monitorizare seismică, spun reprezentanţii Facultăţii de Fizică.

Echipamentul se află la subsolul clădirii de pe b-dul Vasile Pârvan nr. 4 și permite monitorizarea în timp real a evenimentelor, oferind date despre activitatea seismică. Platforma Raspberry shake se poate accesa utilizând acest link.

Pe harta Timișoarei (la meniul Station view) seismometrul UVT are denumirea 3D, iar cu 4D este notat cel de la Observatorul Seismologic Timișoara. Sistemele de monitorizare ale activităților seismice de la Observatorul Seismologic Timișoara și cel de la Universitatea de Vest sunt singurele din zona de vest a țării.

 

Print Friendly, PDF & Email