Şeful Poliţiei Locale Timişoara, Doru Spătaru, a încetat din viaţă

Doru SpataruDirectorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, colonel (r.) Doru Spătaru, a încetat din viaţă joi, 2 ianuarie, după o lungă suferinţă.

Cariera şi-a început-o în 1979 când, după absolvirea Facutăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, din Cluj Napoca, a fost repartizat la Miliţia Cluj, în funcţia de specialist criminalist, apoi la Serviciul Judiciar.

Din 1981 a lucrat în Miliţia Transporturi. A fost numit şeful Serviciului Judeţean Satu Mare al Miliţiei Transporturi Feroviare, iar din 1994, şef al Inspectoratului de Poliţie Transporturi Timişoara, funcţie pe care a ocupat-o până în 1999.

În acelaşi an afost numit şef al Poliţiei Timiş, unde a stat până în 2001.

Apoi, până în 2005 a ocupat funcţia de adjunct al comandantului Poliţiei Municipiului Timişoara.

Datorită lui, dosare grele şi-au găsit rezolvarea. Printre acestea s-au numărat dosarele în care au fost cercetaţi Zaher Iskandarani si Mujea Marcelini, cazuri celebre in anii ’90, cazuri răsunătoare ale primei jumătăţi a anilor 90.

Apoi, în anul 2000, Doru Spătaru, a condus ancheta în cazul deflagraţiei de pe Calea Aradului, din Timişoara. Atunci, o bombă pusă într-o maşină Alfa Romeo, a sărit în aer. Acest incident fusese o reglare de conturi între două bande de crimă organizată. La finalul anchetei, fusese destructurată o reţea de traficanţi de maşini furate din Occident.

Aşa-numitul dosar “Afacerea Jimbolia” a fost instrumentat tot de Doru Spătaru, în perioada în care acesta fusese la Poliţia Transporturi Timişoara. Acest caz a vizat încălcarea embargoului din anii 1990, impus de O.N.U. asupra fostei Iugoslavii, combustibilul de contraband fiind transportat cu vagoane ale C.F.R. peste graniţă.

După aproape trei decenii de muncă în Poliţie, la ieşirea din M.A.I, Doru Spătaru, un ofiţer cu o vastă experinţă judiciară, a ales un drum asemănător. Acesta s-a implicat în punerea bazelor Poliţiei Comunitare, devenite apoi Poliţie Locală. Pentru acest proiect avusese sprijinul fostei conduceri a Primăriei Timişoara, echipa fostului primar Gheorghe Ciuhandu.

Înmormantarea fostului şef al Poliţiei Timiş va avea loc sâmbătă, 4 ianuarie, la ora 15, în cimitirul de pe Calea Şagului din Timişoara.

 

 

Print Friendly, PDF & Email