Şeful Parchetului Lugoj, în incompatibilitate pentru că a fost şi decan la o universitate privată

Sigla ANIAgenţia Naţională de Integritate a constatat că prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Lugoj, Dumitru Cornean, este în incompatibilitate, întrucât deţine şi funcţia de decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan”, din Lugoj.

 

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Dumitru Cornean este prim-procuror din 1 ianuarie 2009, iar din 11 mai 2012 deţine şi funcţia de decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „C.I. Drăgan” Lugoj. ANI spune că Dumitru Cornean este în incompatibilite din 11 mai 2012, încălcând astfel prevederile din Legea 161/2003, potrivit cărora „funcţia de (…) procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată" şi din Legea 303/2004, în care se arată că funcţia de procuror este incompatibilă "cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”, anunţă ANI într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Reprezentanţii ANI mai spun că prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Lugoj a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Print Friendly, PDF & Email