Şeful interimar al Poliţiei Timiş, ridicat şi el de DNA

gheorghe-popescu Foto Opinia TimisoareiOfiţerul numit interimar la conducerea Poliţiei Timiş, după arestarea de către DNA a staff-ului acesteia, a fost luat şi el de procurorii anticorupţie din Timişoara.

 

Comisarul-șef Gheorghe Popescu, cel care a fost numit de IGPR să conducă Poliţia Timiş, după arestarea comisarilor-şef Sorin Muntean, şeful inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, şi Florin Bolbos, adjunctul acestuia, într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA, a fost şi el ridicat de procurorii DNA.

Din primele informații, se pare că Gheorghe Popescu este acuzat că a luat mită. Ofiţerul a fost adus, în această după-amiază, la DNA, cu o maşină a acestei instituţii, din care anchetatorii au scos și un televizor.

Comisarul-şef Gheorghe Popescu a mai condus Poliţia Timiş în perioada mai 2010 – mai 2013. Zilele trecute, după arestarea celor doi ofiţeri de la vârful IPJ Timiş, acesta era adjunct, funcţie în care a revenit după ce câștigase în instanță un proces, justiția considerând că a fost destituit ilegal.

Ieri, 27 ianuarie, printr-un comunicat, IGPR anunţa că „prin Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, cu data de 27 ianuarie ac, comisar-şef de poliţie Mirescu Ion a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş”. Probabil, ieri aflaseră şi şefii Poliţiei Române ce urma să se întâmple, peste 24 de ore, la Poliţia Timiş…

Print Friendly, PDF & Email