Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, reţinut de DNA

Foto Agerpres

Pe numele şefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, şi ale altor şapte persoane au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore. Trei parlamentari PSD au fost audiaţi în acest dosar, anunţă Agerpres.

 

Potrivit unor surse judiciare, alături de Cristian Ispravnic au fost reţinuţi Elisabeta Miuţescu, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băiţan, Cristian Horgea şi Anca Stoenescu. Aceştia sunt puşi sub acuzare pentru fapte de corupţie, luare de mită şi trafic de influenţă.

Cei opt vor fi prezentaţi azi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acelaşi dosar, ieri au mai fost audiaţi şi trei parlamentari PSD de Arad: Dorel Căprar, Ioan Chisăliţă şi Florin Tripa, care au calitate de suspecţi.

DNA Timişoara a făcut, ieri, percheziţii în cinci locaţii din Timişoara şi Arad. Procurorii au ridicat de la sediul PSD Arad mai multe documente, iar anchetatorii au părăsit sediul formaţiunii social-democrate după mai bine de trei ore de la începutul percheziţiei.

Ancheta ar avea legătură cu presupuse acte de corupţie la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II unde, în perioada 2016-2019, s-ar fi pretins diverse taxe şoferilor ale căror automarfare erau cântărite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport. Mita dată de şoferi pentru ca angajaţii DRDP să treacă cu vederea greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport.

 

Print Friendly, PDF & Email