Şeful Clinicii de Transplant de la Universitatea Dallas face demonstraţii operatorii la Timişoara

giuliano-testaŞeful Clinicii de Transplant de la Universitatea „Baylor” Dallas, prof. dr. Giuliano Testa, este prezent în aceste zile la Timișoara , unde va susţine conferinţe şi va face demonstraţii operatorii.

 

Astăzi, în sala Senatului UMF prof. dr. Giuliano Testa, şeful Clinicii de Transplant de la Universitatea „Baylor” Dallas, va susține o conferință și mâine, iar mâine, 22 noiembrie, la Clinica I Chirurgie, un workshop cu tema Ablaţia metastazelor hepatice prin radiofrecvenţă cu abord laparoscopic, iar la Clinica I Chirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara va face demonstraţii operatorii.

Profesorul american de origine italiană a cunoscut și îndrăgit România datorită fratelui său, omul de afaceri Ginaluca Testa, stabilit laTimișoara și, grație bunei colaborări cu prof. dr. Sorin Olariu, șeful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Județean din Timișoara. În 2005, acesta a primit titlul de doctor honoris causa al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, din Timişoara. 

Istoricul colaborărilor prof. dr. Giuliano Testa cu medici din România a început acum 16 ani când acesta l-a inițiat în tehnicile de transplant pe prof. dr. Irinel Popescu al cărui moment de vîrf al carierei a fost realizarea primului transplant hepatic din Romania. În anii următori, prof. Irinel Popescu a realizat peste 200 de transplanturi hepatice și 1.500 de rezecții hepatice, fiind ales ca expert al Consiliului Europei în probleme de transplant.

Profesorul dr. Giuliano Testa este celebru pentru că a realizat primul transplant de uter din Statele Unite ale Americii unei femei care s-a suferea de sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser, adică se născuse fără uter. Consecința unei astfel de intervenții este că, la maximum un an după operație, pacienta poate avea copii.

Print Friendly, PDF & Email