Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri

Mihai Ionac Foto newstmŞeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri, în urma percheziţiilor care au avut loc în această dimineaţă. Mihai Ionac spune că nu a luat niciodată mită.

 

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, dr. Mihai Ionac, a fost dus la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, fiind însoţit de avocat.

La plecarea de la locuinţa sa, unde au avut loc percheziţii – în timpul cărora procurorii au ridicat câteva componente de calculator – Mihai Ionac a declarat presei că este citat ca martor în dosar, „pentru nişte lucruri pe care nu le-am făcut. Acum, să vedem exact despre ce este vorba. Eu am primit în documentele mele alte lucruri. Nu am luat mită niciodată, e contrar principiilor mele”.

În această dimineaţă, au avut loc percheziţii la domiciliul doctorului Ionac şi la sediul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, pe care o conduce. Percheziţiile au fost făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de trupe speciale ale Jandarmeriei, într-un dosar de corupţie instrumentat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, potrivit surse din rândul anchetatorilor.

Prof. dr. Mihai Ionac este suspectat că ar fi luat mită de la pacienţi. Într-o declaraţie făcută, în această dimineaţă, la Digi 24, acesta a respins acuzaţiile: „În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienţi. Mi se pare tragic ce se întâmplă şi probabil că ar fi trebuit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce doreşti să faci este preţuit. Pentru mine sănătatea pacienţilor a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar probabil că sunt şi pacienţi nemulţumiţi”.

Mihai Ionac este şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara din 2008, el fiind şi profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

CV Mihai Ionac

Mihai Ionac este, de 15 ani, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, din Timişoara, iar din 2008 este şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară cu compartiment Microchirurgie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Între anii 2005 – 2008, a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Din 2006, este membru al Comisiei Prezidenţiale pentru analiză şi elaborarea politicilor din domeniul educatţei şi cercetării din România, iar din 2009 este membru în Comisia de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătăţii

Din anul 2004, Mihai Ionac este profesor universitar la UMF „Victor Babeş”, din Timişoara, fiind şeful Disciplinei Microchirugie, Chirurgie vasculară, Metodologia Cercetării Ştiinţifice.

Din 2006, este medic specialist chirurgie vasculară, din 2003, medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă şi din 1999, medic primar chirurgie generală în cadrul Clinicii 2 Chirurgie a Spitalului Timişoara.

Mihai Ionac şi-a luat doctoratul cu Magna cum laude şi a făcut, de-a lungul timpului, numeroase cursuri de perfecţionare în ţară şi străinătate, între altele, în Canada, Germania, Scoţia şi Franţa şi este autor sau co-autor a numeroase cărţi, monografii, şi studii

El este, de asemenea, director al unor granturi obtinuţe prin competiţie, coordonator de doctorat şi profesor sau lector invitat al unor universităţi din Grecia, Serbia, Turcia, Germania, Italia, coordonator sau participant la numeroase congrese interne şi internaţionale de medicină.

Print Friendly, PDF & Email