Şefii Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş rămân în arest preventiv

Sorin Muntean si Florin Bolbos Foto Adrian PiclisanŞefii Poliţiei Judeţene Timiş, cel al Poliţiei Rutiere şi primarul din Recaş rămân în arest preventiv, iar şefii Poliţiei din Recaş vor fi cercetaţi sub control judiciar, în dosarul în care iniţial au fost cu toţii arestaţi pentru fapte de corupţie, a decis vineri Curtea de Apel Timişoara.


Curtea de Apel Timişoara a judecat, vineri, contestaţia formulată de cele şase persoane arestate pentru fapte de corupţie în dosarul vizând Poliţia Judeţeană Timiş la decizia Tribunalului de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit Mediafax, după aproximativ şase ore de deliberări, judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au decis ca şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, să fie de acum înainte cercetaţi sub control judiciar.

Teodor Pavel la DNA Foto AgerpresÎn ceea ce îi priveşte pe şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Sorin Muntean, pe adjunctul acestuia, Florin Bolbos, pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, şi pe primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, Curtea de Apel Timişoara a menţinut decizia iniţială a Tribunalului Timiş, astfel că ei rămân în arest preventiv.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este una definitivă şi nu mai poate fi contestată la o altă instanţă.

De asemenea, potrivit IPJ Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu a fost desemnat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române să conducă interimar Poliţia Judeţeană Timiş, iar pentru funcţia de adjunct al Poliţiei Judeţene a fost împuternicit, tot interimar, prin dispoziţie a IGPR, comisarul-şef Daniel Langă. Cei doi au fost până acum adjuncţi ai şefului IPJ Timiş, iar Gheorghe Popescu a mai condus Poliţia Timiş în perioada mai 2010 – mai 2013.

La şefia Poliţiei Rutiere Timiş a fost împuternicit temporar comisarul-şef Liviu Cristean, ofiţer specialist la Circulaţie.

Totodată, postul de şef al Poliţiei Recaş a fost preluat interimar de subcomisarul Victor Pădăluţă, ofiţer specialist la Serviciul Ordine Publică.

Luni dimineaţă, DNA a făcut mai multe percheziţii la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac, precum şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

Print Friendly, PDF & Email