Secțiile ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timişoara vor fi reamenajate

Sursă foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Procedura de achiziție pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reamenajarea secțiilor ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timişoara trece la etapa de evaluare a ofertelor, anunţă Primăria, care îl are în administrare.

 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș are două compartimente cu specific ATI (Compartiment ATI și Terapie Intensivă Boli Infecțioase). În acest moment, cele două structuri se află în două zone separate, la o distanță apreciabilă una de cealaltă.

Reamenajarea regruparea compartmentelor ATI la parter în corpul C5 al Spitalului „Victor Babeş”, care va fi reabilitat integral. Clădirea are subsol, parter și un etaj și, atarg atenţia reprezentanţii Municipalităţii, este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită  condiții speciale, mediu curat, cu temperatură și umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni și cu facilitățile aferente actului medical.

Investiția nouă presupune demolarea anexei și realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare și realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, reamenajarea interioară a secției ATI prin recompartimentări din materiale ușoare de tipul pereților ușori din gipscarton și panouri metalice antibacteriene de tip sandwich. Proiectul de reamenajare mai prevede desfacerea unor ziduri nestructurale, esființarea unor uși sau a unor goluri și închiderea lor şi realizarea de treceri noi.

La parterul corpului C5 se află şi Secția de Chirurgie Toracică. Aceasta va fi mutată în alt pavilion, iar spațiul rămas va fi amenajat pentru ATI. În urma lucrărilor vor rezulta un spațiu filtru pentru personal, o boxă pentru curățenie, un spațiu de odihnă pentru personal, un hol, un spațiu de depozitare a lenjeriei curate, trei cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spații pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spațiu pentru pregătirea pacientului, camera de gardă, izolator ATI, recepție și alte spații. La nivelul parterului vor f realizate trei căi de acces: a pacienților, a personalului medical și a vizitatorilor. Va urma zona de recepție și sălile de așteptare. Pe secția ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti către holul filtru, în functie de riscul epidemiologic aferent fiecărui pacient. Secția va avea două zone: una cu risc epidemiologic ridicat și una cu regim normal de funcționare. Saloanele vor avea suprafața minimă de 12 mp pentru un pacient.

Valoarea estimată a contractului de proiectare este de peste 206.000 de lei fără TVA, banii provenind din bugetul local. Contractul va avea două etape. Etapa I presupune elaborarea și predarea Proiectului tehnic, însoțit de Detaliile de execuție și se consideră încheiată odată cu obținerea Autorizației de construire. Termenul de predare acestor documente este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere, iar termenul maxim de depunere a documentației complete este de 90 zile de la emiterea ordinului de începere. Etapa II se referă la asistenţa tehnică din partea proiectantului şi se va derula pe toată durata investiției care se ridică la o valoarea totală de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus.

Print Friendly, PDF & Email