Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, cercetat de DNA Timişoara

În dosarul finanţării echipei Politehnica Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş

Gheorghe Chivorchian Foto DigisportGheorghe Chivorchian, fostul director executiv al clubului de fotbal Poli Timişoara, în prezent secretar general al Federaţiei Române de Fotbal, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara, în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş.

 

Potrivit unui comunicat de sâmbătă al DNA, procurorii anticorupţie din Timişoara îl cercetează penal pe actualul secretar general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al clubului de fotbal Poli Timişoara. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.  Acesta a fost chemat, sâmbătă, la sediul DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă toate aceste acuzaţii.s

Gheorghe Chivorchian este cercetat în dosarul privind finanţarea echipei de fotbal Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu.

În comunicatul DNA se arată că, în cursul anului 2008, angajaţi din cadrul CJ Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersuri pentru alocarea unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA. “Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA”, se mai sarată în comunicat.

Potrivit DNA, societăţii, conduse la acea vreme de Marian Iancu, i-ar fi fost alocate mai multe sume de bani, totalizând peste un milion de euro, în condiţiile în care societatea avea înregistrate restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat, dar şi către CJ Timiş. Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus administraţiei judeţene Timiş.

Procurorii anticorupţie mai spun că, după aprobarea finanţării, în scopul întocmirii şi efectuării înregistrărilor financiar-contabile de către angajaţii CJTimiş a sumelor de bani virate către firma respectivă, Gheorghe Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infracţională a angajaţilor respectivi, ar fi prezentat şi depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimaţi la clubul de fotbal respectiv. DNA susţine căs banii au fost utilizaţi de către firma lui Marian Iancu în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a Stadionului “Dan Păltinişanu”, aflat în proprietatea CJ Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale.

În acelaşi dosar, este cercetat şi fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Print Friendly, PDF & Email