Sebastian Lăzăroiu lansează la Timişoara „Balena Albastră”

Sociologul şi fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu îşi lansează la Timişoara romanul de ficţiune Balena Albastră. „Când mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață”, spune autorul.

 

Lansarea volumului lui Sebastian Lăzăroiu, Balena Albastră, unul dintre cele mai recente romane publicate la Editura Polirom, va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18, la Librăria La Două Bufniţe, alături de autor fiind invitaţi Marcel Tolcea şi Oscar Manto.

„Aleksei Sokolov, agent rus, este trimis sub acoperire în înghețatul Oimiakon, la capătul Rusiei, pentru a-i lua urma lui Znaiușki, ideologul din spatele celebrului joc fatal Balena Albastră. Departe de familie, într-un loc izolat, în care temperatura nu depășește minus cincizeci de grade, Aleksei trebuie să se integreze în peisaj, să se amestece cu localnicii și să încerce să identifice persoane de interes care să-l conducă la cel mai căutat răufăcător al momentului. Drumul spre țintă este însă lung, cu așteptări apăsătoare, cu obstacole neprevăzute, cu alianțe neașteptate și dușmani ascunși, dar totodată un bun prilej de autodescoperire și reflecție”, descriu editorii acest volum al lui Sebastian Lăzăroiu.

Adăugând că în Balena Albastră răsturnările de situație abundă, iar adevărul are numeroase fețe, totul pe fondul unui joc de-a șoarecele și pisica în care nu se știe cine urmărește pe cine.

Fiecare cuvânt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Când mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul”, spune autorul.

Sebastian Lăzăroiu, născut la 20 martie 1970, în Comănești, Bacău, este de profesie sociolog, autor de studii naționale și internaționale de sociologie și antropologie, publicate în reviste și cărți de specialitate în română, engleză, italiană, franceză. Este fost consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu şi publicist pe teme de analiză politică în diverse periodice din România.

Print Friendly, PDF & Email