Seară de tango negro, la Timişoara

Sursă foto: Facebook Tango Negro Film

Următoarea seară a filmului francofon organizată la Universitatea Politehnica Timișoara va avea loc miercuri, 26 februarie, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT. Şi va fi una de tango negro.

 

Filmul prezentat, Tango Negro – Rădăcinile africane ale tangoului (Tango Negro – Les racines africaines du tango) este un documentar de Dom Pedro, o producţie Franța-Angola, din 2013  Fiind în limba franceză, filmul va fi prezentat cu subtitrare în limba engleză.

Regizorul angolez Dom Pedro explorează expresia africanității tangoului și contribuția culturilor africane la crearea acestuia. Tangoul reflectă viața socială a sclavilor care au fost aduși în America de Sud – inclusiv Argentina și Uruguay –  în cea mai mare parte din Africa Centrală, în special din fostul Congo. Filmul aduce la lumină părți din spectacole muzicale și interviuri cu mulți pasionați și istorici ai tangoului.

Proiecția va fi urmată de o scurtă demonstrație de tango susținută de Școala de Tango Timișoara. Cuplurile care vor dansa sunt: Andrei Groza şi Ramona Iovănescu și Marian Tirtea & Andreea Crăciun.

Evenimentul este organizat de Lectoratul francofon din cadrul Universității Politehnica Timișoara și Centrul de Limba Portugheză Camões din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Centrală a UPT și Asociația Tango Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email