Se reiau #Concertele’n sat

Asociația Culturală Timorgelfest continuă călătoria în tovărășia sunetelor și ajunge cu #Concerte’n sat  în Arad, la Vinga (Mănăștur și Mailat) și apoi la Sânmartinu Maghiar și Răuți, sate aparţinătoare de Uivar.

 

#Concerte’n sat este un eveniment care deschide lumea prin muzică și concentrează comunitățile locale în jurul unui proiect care, spun organizatorii, merită descoperit și dat mai departe. Acesta include concerte de muzică clasică completate de ateliere prin care copiii sunt încurajați să descopere muzica prin joc și joacă.

În 22 mai #Concerte’n sat va ajunge la Vinga, în 23 mai – la Mănăştur, în 24 mai – la Sânmartinu Maghiar, în 26 mai – la Răuţi, iar în 27 mai, la Mailat. Concertele de muzică clasică încep la ora 18, iar atelierele Descoperă muzica prin joc şi joacă, de la ora 19.

Pe parcursul acestor activități vor fi promovate două perioade importante din istoria muzicii, Barocul și Clasicismul, iar concertele vor reuni lucrări celebre din istoria muzicii, interpretate de artişti ai Operei Române, Filarmonicii Banatul şi studenţi de la Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara.

Patru muzicieni vor acoperi o paletă vastă a instrumentelor muzicale cu coarde, de suflat şi cu taste: pianista Cristina Struța – doctorandă și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, soprana Bianca Mihăescu – artist liric la Filarmonica Banatul din Timișoara, violonist Bianca Pomparău – artist instrumentist la Filarmonica Banatul din Timișoara şi flautistul Gianluca Vanzelli – artist instrumentist la Opera Română din Timișoara

Atelierele destinate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, coordonate de Cristina Struța, propun o incursiune în lumea cântecelor din repertoriul acestora, dar și descoperirea instrumentelor muzicale simple.

Prin acest proiect ne așteptăm ca tinerii să conștientizeze importanța culturii în toate domeniile, să îndrăgească astfel de manifestări și să devină dornici să promoveze mai departe această idee printre tineri sau chiar în rândul adulților care sunt din ce în ce mai puțin interesați de acest subiect”, spune Cristina Struța, directoarea artistică a evenimentului.

#Concerte’n sat este un proiect inițiat de Asociația Culturală Timorgelfest, în 2019, și cofinanțat de AFCN. Parteneri în derularea proiectului sunt Facultatea de Muzică și Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara, Primăria Vinga, Primăria Uivar, Parohia Bisericii Romano Catolice din Vinga, Parohia Ortodoxă Română din Uivar.

 

Print Friendly, PDF & Email