Se reia transportul public pe Canalul Bega

Foto: Constantin Duma

Vaporașele, andocate pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, vor reveni pe Bega în 8 martie, acestea urmând să circule în regim de transport public și de agrement, anunţă Societatea de Transport Public Timișoara.

 

Vaporaşele vor circula, de luni până vineri, în regim de transport public, de la stația Sfânta Maria până la Uzina de Apă și retur, iar sâmbăta și duminica vor fi destinate călătoriilor de agrement, de la pontonul Catedrală până la Uzina de Apă și retur, în intervalul orar 10-19. În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație pot fi găsite pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro.

Reprezentanţii STP Timişoara spun că transportul public și de agrement pe Canalul Bega a înregistrat un real succes, din martie 2019 până la începutul lunii decembrie a anului trecut peste 200.000 de timișoreni apelând la cele şapte ambarcațiuni: peste 75.00 de călători au preferat călătoriile în regim de transport agrement, în timp ce mai mult de 127.000 de persoane au călătorit în regim de transport public.

Tot din 8 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele 440 de biciclete și 100 de trotinete, ca alternative la transportul public, mai anunţă STP Timişoara. Cele 450 de biciclete vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte nouă rastele amplasate pe malul Canalului Bega. Cele 100 de trotienete vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email