Se redeschide transportul în comun pe Bega

Societatea de Transport Public Timişoara anunţă că va relua transportul public pe Canalul Bega, începând cu 1 martie. De asemenea, vor putea fi din nou închiriate bicicletele şi trotinetele din dotarea STPT.

 

aporașele destinate transportului public vor fi scoase la apă în data de 25 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 1 martie, dată la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil stația Ardealul – stația Mihai Viteazul. Începând cu data de 4 martie, vor fi reluate și cursele de agrement, pe ruta stația Catedrala Mitropolitană – Ecluza Sânmihaiu Român și retur. Aceste curse se vor efectua la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, de la orele 12 și 17.

De la 1 martie va fi mărit și numărul bicicletelor din sistemul VeloTM, în cele 34 de stații special amenajate în Timișoara, anunţă STPT. Peste 300 de biciclete vor fi puse la dispoziția celor care doresc o alternativă de transport în Timișoara.

Începând cu aceeași dată, utilizatorii TroTM vor putea apela la servicul de închiriere trotinete, aceștia putând ridica oricare din cele aproape 100 de trotinete care vor fi amplasate în cele 13 stații special amenajate.

Toate cele trei subsisteme de transport public au însemnat un real succes și anul trecut, mulți dintre utilizatorii transportului public în comun convențional (cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul sau minibuzul) deplasându-se și cu ambarcațiunile pe Canalul Bega, bicicletele sau trotinetele, spun reprezentanţii STPT.

Anul trecut, aproximativ 185.000 de pasageri au preferat să se deplaseze cu ambarcațiunile pe Bega. Dintre cei 26.000 de utilizatori înregistrați în sistemul TroTM, peste 16.000 au ales să se deplaseze cu cele peste 300 de biciclete puse la dispoziție, iar subsistemul de transport public TroTM are peste 11.000 de utilizatori, aceștia folosind cele aproape 100 de trotinete din dotarea STPT.

Print Friendly, PDF & Email