Se redeschid restaurantele, cinematografele și instituțiile de cultură din Timiş

În Timiș incidența cazurilor este de 0,555 la mia de locuitori, astfel că se pot deschide restaurantele, cinematografele și instituțiile de cultură, cu respectarea normelor de protecție.

 

Potrivit noilor reglementări, administratorii restaurantelor și ai cafenelelor, atât cele de la exterior, cât și cele de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum doi metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum şase persoane la o masă. De asemenea, sunt obligaţi să mențină interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă și pentru folosirea locurilor de joacă din centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. În privinţa numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilesc că în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar în exterior cel mult 100 de persoane, cu respectarea normelor de distanțare fizică. Totodată, cinematografele și instituțiile care organizează spectacole sau concerte îşi pot relua activitatea cu respectarea anumitor norme de protecție.

În situaţia în care în localitățile în care incidența cazurilor crește peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate decide închiderea localurilor. Acestea vor putea fi redeschise, tot prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, când incidența va scădea sub pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Ier ia fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la HG 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19. În această Hotărâre a Guvernului sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cele mai importante aspecte fiind legate de permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând să fie  reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5 la mia de locuitori.

 

Print Friendly, PDF & Email