Se pregăteşte deschiderea unui Muzeu al Bibliei la Timişoara

Sursă foto: Facebook / Muzeul Bibliei

Primăria Municipiului Timișoara atribuie Asociației Renașterea Familiei un spaţiu în Piața Sfântul Gheorghe nr. 4, unde va fi amenajat Muzeul Bibliei, primul de acest fel din România. Proiectul de hotărâre a fost trimis la Cinsiliul Local.

 

„Mă bucur că vom avea, în sfârșit, un spațiu permanent, situat în centrul Timișoarei, care va găzdui Muzeul Bibliei. Este un proiect inedit pentru România și sunt încrezător că va atrage vizitatori nu doar din țară ci și din străinătate. E un proiect care se aliniază tradiției multiconfesionale a Timișoarei și care va deschide o nouă perspectivă culturală în orașul nostru”, declară primarul Dominic Fritz.

Timișoara a găzduit deja expoziții temporare sub titulatura Muzeul Bibliei, care s-au bucurat de succes, atrăgând mii de vizitatori.

Fondatorul Muzeului Bibliei, pastorul Ionel Tuțac, spune că apreciază deschiderea şi sprijinul primarului Dominic Fritz pentru Muzeul Bibliei, „un proiect unic în România, ce va aşeza Timişoara pe harta lumii alături de alte câteva oraşe unde există muzee similare”. Succesul expozițiilor anterioare din Timişoara, dar şi din alte oraşe, adaugă pastorul Ionel Ţuţac, demonstrează că Biblia continuă să rămână cartea de căpătâi a omenirii. „Prin acest proiect Timişoara va fi inclusă în galeria unor oraşe celebre care găzduiesc astfel de muzee (Washington D.C., Londra, Amsterdam, Dallas, Ierusalim, Houston), iar numărul turiştilor români şi străini ce vor vizita capitala culturală europeană va creşte. Impresionanta colecție de Biblii deținută, evenimentele culturale şi artistice ce vor avea loc în jurul acestui proiect, parteneriatele ce vor fi create cu instituții similare din alte țări, vor contribui într-un mod pozitiv la creşterea prestigiului municipiului nostru în țară şi străinătate. Proiectul se va adresa tuturor, indiferent de confesiune religioasă, etnie, pregătire socială şi educațională sau vârstă”, mai spune fondatorul Muzeului Bibliei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email