Se deschide un tronson important de drum pe Calea Bogdăneștilor

Lucrări la liniile de tramvai pe bulevardul Cetăţii. Foto: PMT

Primăria Timişoara anunţă deschiderea unui tronson important pe Calea Bogdăneștilor, ceea ce va face ca traficul să se desfășoare în condiții mai bune.

 

Din 28 august va fi deschisă circulația rutieră pe tronsonul strada Grigore Alexandrescu – bulevardul Cetății.

Lucrarea de pe Bogdăneștilor este una extrem de importantă pentru sistemul de mobilitate al Timișoarei. Intrăm în ultima etapă a proiectului. Practic, am modernizat întreaga infrastructură, de la rețelele de apă-canal, gaz, electricitate, la iluminat public modern sau liniile de tramvai. De luni, deschidem circulației primul tronson care va fi gata: Grigore Alexandrescu – bulevardul Cetății. Până luni, finalizăm pe acest tronson pistele de bicicletă și trotuarele”, declară primarul Dominic Fritz. Acesta anunţă că Municiaplitatea pregăteşte sistemul de irigare a zonei verzi și în toamnă vor fi plantaţi 540 de arbori în perimetrul actualului șantier.

Tot din 28 august, pentru continuarea lucrărilor, se închide circulația pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul strada Grigore Alexandrescu – strada Dunărea.

Pe Calea Bogdăneștilor, Primăria Timișoara derulează un amplu proiect de reabilitare. A fost deja schimbată infrastructura de utilități, se refac căile de circulație rutieră, trotuarele, liniile de transport în comun și se amenajează spațiile verzi. Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei sunt din fonduri europene nerambursabile, restul sumei provenind de la bugetul local. Procentul de realizare a lucrării este de peste 70%.

 

Print Friendly, PDF & Email