Se deschide Târgul de Crăciun din Timişoara

La 1 decembrie, la Timişoara va fi deschis Târgul de Crăciun, organizat în Piaţa Victoriei, Parcarea Modex şi Piaţa Libertăţii, până în 10 ianuarie.

 

Anul acesta, programul artistic al Târgului de Crăciun va fi circumscris Centenarului Marii Uniri. Pentru ediţia din acest an – la care s-au înscris aproape 100 de comercianţi, artişti şi meşteşugari locali –, Primăria a încheiat parteneriate cu Mitropolia Banatului, TVR Timişoara, Facultatea de Muzică, Palatul Copiilor, Şcoala de Arte, Liceul de Muzică „Ion Vidu”, cu şapte şcoli private de muzică şi arte (Incubatorul de Artă, Pro Muzica, Cantodena, Melopolis, Artsoma, Cromatik Voice, Generaţia Muzicii) şi cu trei fanfare (Vidu Band, Timişoara Big Band, Pro Amicitia).

Târgul de Crăciun va fi deschis în 1 decembrie, de la ora 15.30, cu un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, La mulţi ani, România, care include momente folclorice din toate zonele României. De sărbătoarea naţională timişorenii îi vor avea alături şi pe Ştefan Bănică, Bosquito şi Alexandra Stan, care vor susţine concerte în centrul oraşului.

În 2 decembrie, de la ora 17.30, va fi organizat un spectacol susţinut de Aurel Tăma,  Ansamblul Timişul Tineret şi ansamblul Pusta Banatului.

În 4, în 14 şi în 15 decembrie, de la ora 17.30, va avea loc Incubatorul de artă, organizat de Robert  Poka.

În 5 decembrie şi în 11 decembrie, de la ora 17.30, va avea loc emisiunea interactivă cu şi despre copii, Piti Show, cu karaoke şi colinde. Va fi conturat un orăşel al copiilor, în Piaţa Libertăţii, cu atelierul lui Moş Crăciun, cu brad luminos personalizat – instalat joi, 29 noiembrie –, cu un carusel, maşinuţe, trenuleţ, care va fi deschis în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 10.30-12,30. Cu titlu de noutate, va fi amenajat un patinoar, cu o suprafaţă de 600 metri patraţi.

În 6 decembrie, de la ora 17.30, sedă startul la colindat prin spectacolul Noaptea lui Moş Nicolae. Spectacolul de colinde este susţinut de fanfara Vidu Band şi coruri de copii, fiind organizat în parteneriat cu Mitropolia Banatului şi Inspectoratul Şcolae Judeţean Timiş. Un alt concert de colinde va fi susţinut a doua zi, de la aceeaşi oră, de Asociaţia pentru Promovarea Tradiţiilor, Corul Elim şi Mihai Bizgan&Bandvor susţine

În 8 şi 9 decembrie,de la ora 17.30, vor susţine specacole Skywalkers, Vest Phoenix Cover, Phoenix – în prima zi şi Rocks of Fire, Funcky Hats şi studenţi de la Facultatea de Muzică Timişoara – în a doua zi.

Concerte de colinde vor fi susţinute în 12 şi 13 decembrie, de la ora 17.30, de elevi de la Palatul Copiilor şi Şcoala de Arte Timişoara, de Timişoara Big Band,

În 16 decembrie, de la ora 15 este programat Festivalul Coral Leru-i, Doamne, Ler , organizat de Mitropolia Banatului.

În 18 decembrie, de la ora 17.30, va avea loc Şcoala Pro Musica, susţinută de Asociaţia pentru Promovarea Tradiţiilor.

În 19 decembrie, de la ora 16, copiii sunt invitaţi la Crăciunul Căpitanului Huck, un spectacol interactiv pentru copii, ce prefaţează sosirea lui Moş Crăciun în Piaţa Victoriei. Producţia spectacolului este semnată de Eva Labadi. În deschiderea spectacolului va cânta Fanfara Pro Amicitia.

Comemorarea a 29 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi declararea Timişoarei ca primul oraş liber de comunism din România vor fi marcate prin festivalul Rock for Revolution, care va avea loc în 20 decembrie, susţinut de trupel timişorene Pro Musica, Implant pentru Refuz, Melting Dice şi Sanctuar. Acum 29 de ani, Ilie Stepan, membru al Pro Musica, cânta, în balconul Operei timişorene, Deşteaptă-te Române şi Hora Unirii.

În 21 decembrie, de la ora 19 este programat spectacolul Timişoara în mişcare! TVR Timişoara pe scenă!, o coproducţie a TVR Timişoara şi Casa de Cultură Timişoara

În 31 decembrie, de la ora 18.30, începe Revelion 2019, cu o muzică de inspiraţie folclorică, spectacolele fiind susţinute de Subcarpati, Baaska, Kamelia, Box Office şi Sean Norvis.

Târgul va fi deschis în perioada 1 decembrie 2018 – 10 ianuarie 2019, zilnic, între orele 10 şi 22.30.

Print Friendly, PDF & Email