Se deschide frontiera Triplex Confinium

Triplex Confinium Beba Veche Foto Timisoara ExpressSâmbătă, la Beba Veche, va fi deschisă frontiera Triplex Confinium la Beba Veche.

 

Ceremonia de deschidere a frontierei Triplex Confinium – un eveniment organizat de reprezentanții Cooperării Regionale Dunăre-Criş-Mureş-Tisa – va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la orea 10, la Beba Veche, în prezența preşedintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a omologului său de la Consiliul Județean Csongrád, Kakas Béla, și a reprezentantului Guvernului Provinciei Autonome Voivodina, Branislav Bugarski. Fanfara “Pro Amicitia”,din Timișoara, va intona imnurile celor trei țări și Simfonia a IX-a de Beethoven, Oda Bucuriei, care este imnul UE.

La ora 10.30 va avea loc crosul transfrontalier, după care participanții vor pleca spre Sânicolau Mare. Granița va fi deschisă în zilele de 28 și 29 mai, între orele 10- 18, anunţă reprezentanţii CJ Timiş.

Tot sâmbătă, de la ora 12, va avea loc Adunarea Generală a DKMT, organizată castelul Nako, din Sânicolau Mare. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt prezentarea proiectelor de infrastructură planificate pe perioada de programare 2014 – 2020 în regiunea de frontieră, colaborarea cu Jandarmeria din Serbia, decernarea premiilor de excelență ale DKMT şi prezentarea pe scurt a proiectelor câștigătoare şi predarea președinției în exercițiu a DKMT către județul Csongrád.

De la ora 14.30 va avea loc Adunarea Generală a Asociațiilor Agenției de Dezvoltare DKMT, unde se va discuta bilanțul pe anul 2015 și proiectele viitoare.

Print Friendly, PDF & Email