Se caută voluntari pentru „Memoria Jecza”

Foto: Arhivă Sorina Jecza

Printr-un demers intitulat „Memoria Jecza”, Fundația Triade urmăreşte promovarea artei sculptorului Peter Jecza şi cercetarea operei sale.

 

Dacă Timpul ar fi fost ceva mai iertător, Peter Jecza ar fi aniversat, în 16 octombrie din anul ce a trecut, 80 de ani. A plecat însă, prematur, ducând cu sine proiecte şi visuri încă vii, ce îşi aşteptau împlinirea. Dorim să-i continuăm visarea. Nu o putem face singuri. O putem face, însă, împreună”, spune soţia acestuia, Sorina Jecza, preşedintele Fundaţiei Triade.

Demersul iniţiat de Fundaţia Triade se numeşte Memoria Jecza şi va urmări promovarea artei sculptorului şi cercetarea operei sale. „Ţelul nostru este ca, în perioada februarie-martie 2020, în al 11-lea an de la plecarea lui Peter Jecza, să documentăm colecția și să o predăm spre cercetare. Pentru aceasta, avem stringent nevoie de vuluntari, care să ne ajute la inventarierea întregului fond rămas în urma sa: schițe, desene, texte, lucrări. Astfel, putem dărui, în locul absenţei lui, o altă prezenţă”, mai spune Sorina Jecza.

Fundația Triade anunţă că le va elibera celor interesaţi documentele care să ateste participarea la proiect. Pentru înscrieri, aceştia sunt rugaţi să-l contacteze pe Andrei Jecza, la numărul de telefon 0722-666.445 sau la adresa de mail jeczagallery@gmail.com.

Fundația Interart Triade a fost înfiinţată în anul 2000, avându-l drept membru fondator sculptorul Peter Jecza, personalitate marcantă a vieții artistice din România. Activitatea fundaţiei continuă într-o formă instituţională preocupările familiei Jecza de a coagula, în jurul artei practicate de sculptor, alte forme de expresie şi de a crea, astfel, un spaţiu de intercomunicare artistică.

Print Friendly, PDF & Email