Începe Degustarea cârnaţilor bănăţeni

Se caută cel mai bun cârnat din Banat

Degustare carnatiMai sunt două zile până la Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschkoschtprob, o sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat.

 

Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschkoschtprob va fi organizată, şi anul acesta, de redactorii săptămânalului de limbă germană Banater Zeitung. Aceasta va avea loc în 28 ianuarie, de la ora 12, în Centrul de Informare a Peletinilor de la Lipova-Radna.

Şi în acest an Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni – o sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat

– cuprinde două secţiuni de concurs. Una care îi include pe producătorii privaţi, care vor expune cârnaţi făcuţi în propria gospodărie, pentru consumul propriu, şi una dedicată firmelor producătoare de mezeluri.

Reprezentanţii redacţiei Banater Zeitung, care primesc mostrele de cârnaţi, spun că şi cei care vor să aducă spre degustare alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi. Pentru aceştia va fi întocmită o secţiune de concurs separată, însă doar în cazul în care se vor aduna cel puţin cinci concurenţi diferiţi pentru aceasta.

Pentru a fi o degustare a cârnaţilor bănăţeni în adevăratul sens al cuvântului, evenimentul a poposit în ultimii ani în diferite localităţi din Banat, localităţi cu o puternică minoritate germană, printre ele numărându-se Sânnicolau Mare, Lugoj şi Sântana.

Print Friendly, PDF & Email