Se caută cei mai inteligenţi timişoreni

Mensa, autintitulată organizaţia celor mai deştepte persoane din lume, revine în Timișoara pentru a descoperi minţi strălucite, adică acele persoane care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni.

 

Timișorenii interesaţi să îşi testeze coeficientul de inteligenţă sunt invitaţi să se prezinte în 24 noiembrie, la ora 11, la Universitatea Politehnica din Timişoara, pe bulevardul Vasile Pârvan nr. 2, încrierea făcându-se anterior, online, până în 22 noiembrie, ora 23.59, la adresa https://mensa-romania.ro/inside/enroll/enrolled/new. Vârsta minimă a participanților este de 11 ani. Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat Mensa și folosește formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii Mensa, anunţă organizatorii.

Aceşia mai spun că rezultatele testării sunt recunoscute la nivel internațional. Candidații care obțin un rezultat ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populației vor primi o dovadă oficială a eligibilității și vor fi invitați să se înscrie în Mensa. România.

Organizaţia Mensa a fost fondată la Oxford şi are menirea să descopere cele mai inteligente minţi din lume, dar şi să îi pună în legătură unii cu alţii. Potrivit Mensa, această organizaţie are trei scopuri: să identifice și să cultive inteligența umană în folosul umanității, să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței şi să promoveze oportunități intelectuale și sociale stimulante pentru membrii săi.

Print Friendly, PDF & Email