Se apropie de final termenul de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ

Foto: CJ Timiş

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ se apropie de final, anunţă Consiliul Judeţean  Timiş. Propunerile cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de Consiliul Județean Timiş. Pentru asta, instituția a pus la bătaie un buget participativ de 1.000.000 de lei.

 

Cei interesați mai au timp până pe 25 mai să-și înscrie ideile, toate informațiile necesare fiind disponibile pe platforma web creată special, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro.

Inițiativele trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea județului Timiș: educația; serviciile sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială; sănătatea; cultura; sportul; protecția și refacerea mediului; conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și de arhitectură, a parcurilor, grădinilor publice și rezervațiilor naturale; podurile și drumurile publice; turismul; infrastructura de stimulare a economiei și afacerilor; infrastructura IT și de telecomunicații.

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere. Pentru înscrierea acesteia, cei interesați vor trebui să completeze titlul, domeniul, descrierea acestuia, localizarea, durata proiectului, beneficiarii, bugetul estimat, detalierea bugetului, pe cât posibil, să atașeze documente relevante (fotografii, schițe, planuri etc.) și să menționeze modul în care inițiatorul dorește sa se implice în proiect (voluntariat, cofinanțare, sponsorizări etc.).

Proiectele eligibile vor intra în procesul de votare, pe aceeași platformă, oricine având posibilitatea de a-și manifesta opțiunea pentru unul dintre acestea. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al CJ Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.

Până astăzi, transmit reprezentanţii CJ Timiş, au fost depuse zece proiecte, pe domenii precum protecția și refacerea mediului, IT, sport, poduri și drumuri publice sau educație. Valoare estimată a acestora se situează între 24.000 și 500.000 de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email