Scurtmetraje de Oscar, la iarbă verde

caravana film next Foto Monitorul ClujCaravana Filmelor NexT ajunge pentru prima dată la Timișoara. Anunţând scurtmetraje de Oscar, la iarbă verde.

 

Ajunsă pentru prima oară la Timișoara, Caravana Filmelor NexT oprește în spatele Muzeului Banatului, pe str. N. Lenau, unde timp de două seri, pe 17 și 18 august, spectatorii își pot întinde păturile pe iarbă verde pentru picnic și scurtmetraje în aer liber, anunţă organizatorul, Societatea Culturală NexT.

Miercuri, 17 august, este seara NexT Out in Space, „o experiență audiovizuală și o călătorie în alt timp și spațiu care demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant”. Vor fi proiectate următoarele filme:

Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu (Guillaume Rieu, Franța, 2010, 19')

Abis (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12')

Clone (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13')

Dezastru fatal la Drive-in cinema (Arjan Wilschut, Olanda, 2015, 3')

Vor muri cu toţii în spaţiu (Javier Chillon, Spania, 2015, 15')

Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9')

Povestea unui robot (Stephanie Winter, Austria, 2015, 8')

Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15’)        

Joi, 18 august, la la NexT Oscars Night, vor fi proiectate cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film și câștigătorul Premiului Oscar în 2016:

Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franța/ Germania, 2015, 15’)

Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’)

Totul va fi bine (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’)

Bâlbâitul (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’) – câștigător al Premiului Oscar 2016

Ziua unu (Henry Hughes, Danemarca,  2016, 14’)

După Timisoara, traseul Caravanei Filmelor NexT continuă în ultimele două oraşe din cele zece parcurse anul acesta: Arad şi Oradea.

Cea de-a treia ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucureștiului, în orașe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate, iar opțiunea cinematografelor în aer liber lipsește. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit”, transmit organizatorii.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT,cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Primăriei Timisoara şi al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Caravana Filmelor NexT se preyintă ca o parte a Festivalului Internațional de Film NexT „împachetată într-o mașină, care la început de august cutreieră țara în lung și-n lat. Din vârful muntelui în jos, pe dealuri și câmpii”, un cinema itinerant care duce scânteia filmelor scurte din oraș în oraș.

Festivalul Internațional de Film NexT, inițiat în anul 2007, este cel mai mare eveniment dedicat filmelor de scurt și mediu metraj din România, cu o selecție care reunește peste 100 de scurtmetraje în fiecare an.

Print Friendly, PDF & Email