Școală masterală China-România la Politehnica Timişoara

Foto: U.P.T.

Un grup de studenți din China vine să studieze la Universitatea Politehnica Timișoara, ca urmare a semnării unui acord privind înființarea Școlii masterale China-România, anunţă reprezentanţii universităţii timişorene.

 

Luni, 13 ianuarie, la sediul Rectoratului Universității Politehnica Timișoara a fost semnat acordul de înființare a Școlii masterale China-România. UPT a fost reprezentată de rectorul universităţii, prof. univ. dr. Viorel-Aurel Șerban, de un prorector, prof. univ. dr. Marius Oteșteanu, de decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, prof. univ. dr. Florin Alexa, și de decanul Facultății de Științe ale Comunicării, prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carțiș.

Prin acest acord s-a stabilit că Universitatea Politehnica Timișoara va accepta studenți masteranzi din primul an de la Universitatea Dianzi din Hangzhou. Perioada de schimb este de patru luni, iar un prim grup de studenți din China va veni la studii în semestrul al doilea al anului academic 2019-2020, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. De asemenea, tot anul acesta vor fi organizate școli de vară tematice, la Facultatea de Științe ale Comunicării și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, anunţă UPT, printr-un comunicat.

Colaborarea Politehnicii Timișoara cu Universitatea Dianzi, din Hangzhou, a început în martie 2019, când o delegație de la universitatea chineză a vizitat Politehnica timișoreană, UPT fiind prima universitate din Europa Centrală și de Est cu care aceasta stabilește un parteneriat.

Ulterior, la sfârșitul lunii mai 2019, o delegație a Universității Politehnica Timișoara s-a aflat în China, la invitația Universității Dianzi din Hangzhou unde a fost semnat un acord de cooperare bilaterală. Acesta punea bazele pentru viitoare proiecte comune privind organizarea de școli de vară, implicarea în proiecte de cercetare, realizarea de schimburi bilaterale de profesori și studenți sau schimburi culturale, acordarea de diplome duble.

 

Print Friendly, PDF & Email