Şcoala Gimnazială nr. 13, extinsă cu fonduri europene

După aprobarea devizelor actualizate și a finanțării proprii, proiectul privind construirea unui nou corp de clădire la Şcoala Gimnazială nr. 13, din Timişoara, va intra în linie dreaptă, pentru obținerea finanțării din fonduri europene, anunţă Primăria.

 

Şcoala Gimnazială nr. 13, amplasată pe str. G. Musicescu nr.14, construită între anii 1965-1967, dispune de 15 săli de clasă, trei laboratoare, două cabinete, o sală de sport improvizată, un cabinet medical şcolar, trei grupuri sanitare, o sală de arhivă şi două terenuri de sport.

Administraţia şcolii, spun reprezentanţii Primăriei, întâmpină dificultăţi în desfăşurarea procesului de învăţământ, atât din cauza numărului insuficient de săli de clasă, ceea ce duce la necesitatea stabilirii orarului în două serii, cât şi din lipsa unei săli de sport adecvate. Astfel, s-a optat pentru construirea unui nou corp de clădire cu un etaj.

Vrem să construim acest nou corp pentru a asigura desfășurarea procesului de învăţământ într-un singur schimb. În urma investiției, școala va avea noi săli de clasă și o sală de sport. Suntem în ultima etapă înainte de semnarea contractului de finanțare pentru a obține fonduri europene”, declară primarul Dominic Fritz.

Valoare totală a proiectului este de aproape patru milioane de lei, inclusiv TVA, din care 95 la sută, adică mai mult de 3,6 milioane de lei sunt acoperite din fonduri europene, trei la sută din bugetul de stat, iar două la sută din bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email