Școala Gimnazială 7, din zona Calea Lipovei, va fi extinsă

Sursă foto: Facebook / IES7 Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria”

La termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele care doresc să execute servicii de proiectare pentru extinderea Școlii Generale nr. 7, de pe str. I.I. de la Brad nr. 2, s-au înscris doi ofertanți: Total Business Land și Dor Consult, etapa următoare fiind analizarea ofertelor, anunţă Primăria Timişoara.

 

Școala Gimnazială nr. 7 „Sf. Maria”, din zona Calea Lipovei, este una dintre unitățile de învățământ timișorene pentru care este nevoie de extinderea spațiilor și realizarea de noi amenajări. Construită în anul 1929, pe atunci Şcoala Primară nr. 12, din Timişoara Vii, micuța școală de cartier s-a transformat de-a lungul timpului. Astfel, la 1 septembrie 1971 avea patru clădiri și îi era arondată cea mai mare circumscripţie şcolară din oraş, care cuprindea cartierul ,,Între Vii”, întins de la calea ferată, la est, până la Calea Aradului, la vest, pentru ciclul gimnazial fiind cuprinsă şi Dumbrăviţa. Ca urmare a începerii construcţiilor de blocuri, numărul elevilor a crescut în fiecare an şi şcoala a devenit neîncăpătoare. În prezent, în această şcoală învață 1547 de elevi.

Pentru a crește spațiile destinate educației, Primăria Timișoara dorește extinderea unui corp vechi de clădire, prin adăugarea unui nou imobil cu trei etaje, care să aducă în plus 17 săli de clasă în plus, un amfiteatru, o sală multifuncțională, un atelier, cabinete, grupuri sanitare și alte amenajări și dotări.

„Cu fiecare investiție creștem capacitatea și îmbunătățim calitatea infrastructurii de învățământ din Timișoara. Şcoala Gimnazială 7, la fel ca multe alte școli, nu dispune de destul spațiu pentru numărul mare de copii care o frecventează. Faptul că există o cerere mare pentru învățământul timișorean, chiar din zonele învecinate Timișoarei, ne amintește de interesul care există pentru serviciile educaționale din oraș, dar pune și o presiune suplimentară pe noi să recuperăm zeci de ani în care infrastructura școlară a fost neglijată”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Conform contractului de servicii, executantul va realiza Proiectul Tehnic, se va ocupa de obținerea avizelor și va asigura asistența tehnică pe tot parcursul execuției. Valoarea estimată a contractului de proiectare: 216.000 de lei, fără TVA, durata fiind de 90 de zile. Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții va fi stabilită prin Proiectul Tehnic, iar finanțarea se va face prin alocare de la bugetul local.

 

Print Friendly, PDF & Email