Școală de vară pentru olimpici și șefi de promoție, la Universitatea de Vest din Timişoara

60 de elevi olimpici și șefi de promoție în licee din vestul ţării se vor reuni la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul școlii de vară Youth Elite.

 

Youth Elite, un proiect derulat de Universitatea de Vest din Timişoara, oferă o experiență inedită, bazată pe educația alternativă. Timp de o săptămână, tinerii fac cunoștință cu Timișoara, se bucură de activități practice cu impact social și află ce traseu profesional li s-ar potrivi, prin programe de orientare în carieră și discuții libere cu reprezentanți din diferite domenii.

Elevii selectați pentru a participa la această şcoală de vară vor avea posibilitatea să parcurgă un modul de orientare în carieră cu ajutorul platformei YTM.RO și să realizeze un stagiu de practică într-o companie din Timișoara, pentru a descoperi locul de muncă preferat. De asemenea, vor lua un prânz cu un director de companie multinațională, vor parcurge un „treasure hunt” prin Timișoara și vor genera un proiect de impact pentru comunitatea timișoreană, anunţă oficialii UVT.

Acești tineri sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Ei au nevoie de sprijinul nostru pentru a se putea dezvolta și mai mult, pentru a valorifica tot ceea ce au învățat până în prezent. Stagiile de practică sunt extrem de importante, întrucât interacțiunea cu viitorii angajatori și orientarea în carieră pot reduce semnificativ riscul ca elevi foarte buni să-și rateze viitorul pentru că n-au ales meseria potrivită”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Proiectul se va derula în perioada 2-9 septembrie. Ce interesați se pot înscrie, până în 17 august. accesând acest link.

Print Friendly, PDF & Email