Școală de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul la înscrierea la Școală de vară de leadership cultural, care formează specialiști în scrierea și conducerea de programe culturale de amploare.

 

Școala de vară de leadership cultural, eveniment care va avea loc în perioada 1 – 7 iulie, reprezintă un pas important în formarea de specialiști în măsură să genereze proiecte și să conducă programe culturale de amploare.

Școala propune sesiuni intensive de lucru în care temele sunt abordate atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, anunţă reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara. Vor susține prelegeri personalități recunoscute pe plan internațional, printre care Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Vasile Șirli, director muzical la Disneyland Paris, Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski Wrocław, și József Kardos, directorul de program al Festivalului Sziget Budapesta.

Cursanții vor lucra în echipe, sub îndrumarea unor mentori din mediul universitar timișorean, la realizarea de proiecte concrete. Aceştia au șansa să intre într-un dialog constructiv cu lideri culturali consacrați la nivel mondial și să înveţe din rețetele de succes ale acestora.

Ediția de anul acesta, prima de altfel, își propune să abordeze teme cum ar fi Leadership-ul cultural între gestionarea eșecului și construirea succesului, Scrierea, bugetarea și implementarea proiectelor culturale, Tehnici de negociere și fundraising în industria artelor, Motivarea și motivația echipelor, Proiectul cultural de la idee la punerea în practică, Storytelling, Dezvoltarea publicului, dar și Inovație și antreprenoriat cultural.

Programul se adresează persoanelor din diverse medii profesionale, celor care activează în proiecte culturale și pasionaților de cultură care doresc să se implice în conceperea și implementarea de proiecte, mai transmite UVT. Fie că este vorba despre studenți, masteranzi, doctoranzi sau absolvenți de facultate, participanții trebuie să aibă spirit de echipă, entuziasm, dorința de a realiza proiecte, să fie buni cunoscători ai limbii engleze și să aibă disponibilitate de participare pe întreaga perioadă de desfășurare a Școlii, dar și în perioada de implementare a proiectelor rezultate. Experiența în domeniu nu este obligatorie, dar constituie un avantaj.

Participarea la Școala de vară de leadership cultural este gratuită, pe baza unei proceduri de selecție, prin încărcarea CV-ului și a unei scrisori de intenție pe site-ul www.cultural-leadership.uvt.ro. Apelul este deschis până joi, 7 iunie. Informații suplimentare legate de acest proiect pot fi obținute printr-un mesaj la adresa cultural-leadership@e-uvt.ro.

Școala de vară de leadership cultural este organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Print Friendly, PDF & Email