Școală de vară culturală şi distractivă pentru copii, în compania „Bufniţelor”

O școală de vară culturală și distractivă, pentru copii, va avea loc, luna viitoare, la Timişoara. Va fi o călătorie înapoi în timp, prin muzică, literatură și artă, spun organizatorii.

 

În perioada 7 – 11 august, Asociația Melopolis organizează, împreună cu librăria La Două Bufnițe, o școală de vară culturală și distractivă, pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani.

În cadrul Şcolii de vară În Cetate, anunţă organizatorii, copiii vor avea parte de ateliere muzicale, scriere creativă, arte plastice  și lectură și de plimbări culturale prin cartierul Cetate, unde își au sediul cele două bufnițe.

Copiii vor construi instrumente muzicale din epoci diferite, folosind materiale neconvenționale și materiale reciclate. Aceștia se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puțin știute despre muzica din perioada în care orașul era sub ocupația turcilor, despre muzica de după 1716, de la 1800 și de la 1900 și vor afla aspecte inedite din viața unor compozitori și interpreți renumiți care au concertat în orașul nostru”, anunţă Dan Simion, președintele

Asociației Cultural-Educaționale Melopolis.

Adăugând că plimbările culturale prin cartierul Cetate vor fi un prilej de a cunoaște mai bine orașul în care trăiesc, de a afla importanța patrimoniului construit sau informații despre personalitățile istorice și culturale ale unor vremuri de mult apuse, care au locuit sau doar au trecut pentru scurt timp prin oraș.

Copiii, mai spune Dan Simion, vor realiza un proiect legat de ceea ce au învățat nou despre Timişoara, exprimând prin scris, desen sau confecționând un instrument muzical ceea ce i-a impresionat cel mai mult din călătoria în trecut prin istoria și cultura orașului – totul, într-o atmosferă de vacanță. â

La finalul Școlii de vară urbană În Cetate, copiii vor pleca acasă cu povești noi din istoria orașului, vor primi diplome de participare, cărți și instrumentele și lucrările create.

Taxa de participare pentru şcoala de vară urbană este de 200 de ei/copil și se achită la înscriere. În acest cost sunt incluse materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor și pentru partea de arte plastice, materiale informative, câte o carte și o băutură răcoritoare zilnic.

Numărul de locuri este limitat. Pentru înscriere și informații suplimentare, părinţii interesaţi sunt invitaţi să ia legătura fie cu Dan Simion (la adresa de mail dan@melopolis.ro sau la numărul de telefon 0741-121. 098), fie cu Raluca Selejan (raluca.selejan@ladouabufnite.ro, telefon: 0744-708.238).

Print Friendly, PDF & Email