Schoko Baroque invită la o lansare vieneză a pralinelor Wiener Sangerknaben Kugeln

Wiener Sangerknaben KugelnConfiserie Heindl din Austria aduce pe piaţa românească, prin intermediul ciocolateriei Schoko Baroque, un nou produs: Wiener Sangerknaben Kugeln. Un sortiment delicios de praline fine cu cremă de caise şi nougat.

Vrem să împărtăşim cu voi, pasionaţii de ciocolată, povestea celei mai fine ciocolate vieneze cu o tradiţie de peste 60 de ani purtată în timp de către trei generaţii Confiserie Heindl”, spun reprezentanţii ciocolateriei Schoko Baroque. Care invită, cu acest prilej, la o lansare vieneză a pralinelor Wiener Sangerknaben Kugeln, joi, 28 mai, de la ora 10.30.
 

Povestea Confiserie Heindl a început în anul 1953, când maestrul cofetar, Walter Heindl senior, a început cu soţia sa, Maria, fabricarea unui lichior de ciocolată şi a unor produse de cofetărie. Din 1987, pasiunea şi dragostea pentru ciocolată au fost continuate de către cei doi fii, Walter şi Andreas Heindl. Care, la rândul lor, au predat ştafeta fiicelor, Caroline şi Barbara Heindl. Acum la Confiserie Heindl se consumă anual peste 650 de tone de ciocolată, 380 de tone de zahăr, mai mult de 50 de tone de marţipan şi peste 8.000 de litri de alcool.

 

Numele acestui sortiment de praline vine de la numele celui mai vechi grup muzical, Wiener Sangerknaben, înfiinţat în 7 iulie 1498, la dorinţa Împăratului Maximilian I al Austriei. O istorie care continuă şi astăzi, în fiecare duminică, grupul coral de băieţi putând fi ascultat în Capela Imperială a Palatului Hofburg, din Vienna. În perioada Imperiului Austro-Ungar, acest cor purta uniforme militare în stil imperial. După Primul Război Mondial, statutul corului a mai decăzut, însă Chaplain Joseph Schnitt şi-a menţinut poziţia la capelă şi l-a reformat. Chaplain Joseph Schnitt a fost cel care a înlocuit uniformele imperiale cu o uniformă distinctivă, apelând la stilul marinar. Cu fonduri puţine a pus apoi bazele unei şcoli de instruire, unde băieţii primeau o educaţie muzicală solidă, mulţi dintre ei devenind apoi muzicieni profesionişti. De-a lungul timpului, compozitorii Jacobus Gallus, Franz Schubert, dirijorii Felix Mottl, Clemens Krauss şi Hans Ritcher s-au numărat printre aceştia.
Astăzi, corul Wiener Sangerknaben are în jur de 100 membri, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Aceştia susţin cam 300 de concerte pe an, în faţa a peste o jumătate de milion de spectatori din întreaga lume. Repertoriul corului cuprinde o arie largă de genuri muzicale, de la muzică medievală la muzică contemporană şi chiar muzica experimentală.

 

„Vă aşteptam să vă încântaţi simţurile cu cele mai fine gusturi vieneze, joi 28 mai, ora 10.30, în ciocolateria Schoko Baroque situate pe str. Proclamaţia de la Timişoara nr.7 vizavi de Hotel Continental”, transmit reprezentanţii Ciocolateria Schoko Baroque.

Print Friendly, PDF & Email